Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Simbioza Mobiln@: Digitalno znanje brez meja

Simbioza Mobiln@ je PRVA POTUJOČA UČILNICA V SLOVENIJI, s katero v zavodu za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza, že od leta 2021 starejšim od 55 let preko najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približujemo uporabo informacijskih komunikacijskih tehnologij (IKT).

Prek ‘učilnice na kolesih’, ki presega tradicionalno ‘štiri-stensko’ učilnico, dosegamo starejše, ki običajno ne morejo zlahka dostopati do nosilcev znanja in izobraževalnih virov.

Simbioza Mobiln@: odgovor na zmanjševanje razkoraka med starejšimi in digitalizacijo

Na ta način že tretje leto zaporedoma v okviru projekta Mobilni heroji 2 s podporo Ministrstva za digitalno preobrazbo prispevamo k premostitvi izobraževalne vrzeli na področju IKT med mestnimi in podeželskimi območji ter hkrati zmanjševanju vrzeli med starejšim prebivalstvom v Sloveniji in neustavljivim napredkom tehnologije nasploh.

Po drugi strani pa je naš trajnostni projekt Simbioza Mobiln@ namenjen tudi mladim – osnovnošolcem, srednješolcem in drugim prostovoljcem iz lokalnih okolij. Le-te vključujemo v projektne aktivnosti, s katerimi tudi mladi pridobivajo nove digitalne kompetence in razvijajo socialne veščine.

Rezervirajte si termin na 040 336 311 ali nam pišite na simbiozamobilna@simbioza.eu in skupaj bomo gradili digitalno potovanje.

Simbioza Mobiln@ – ni le odgovor za zmanjševanje razkoraka med starejšimi generacijami in digitalizacijo, ampak je v prvi vrsti njen namen predvsem pomagati starejšim pri uporabi IKT.

Mobilna enota Simbioza Mobiln@ v ruralnih okoljih s ciljem po večji socialni vključenosti

Z udeležbo na delavnicah bodo starejši od 55 let, bodisi začetniki ali pa napredni uporabniki IKT, ne le izboljšali svojo digitalno pismenost, temveč postali ‘neustrašni’ uporabniki digitalnih orodij in storitev.

Digitalno opolnomočenje bo starejšim omogočilo bolj kakovostno življenje, večjo neodvisnost, boljšo informiranost, predvsem pa večjo socialno vključenost v družbo.

Ekipa zavoda za medgeneracijsko sodelovanja, Simbioza, z usposobljenimi strokovnjaki v lokalnih ruralnih okoljih izvaja delavnice digitalnega opismenjevanja starejših. Potujoča učilnica uvaja nove prožne oblike učenja v inovativnem učnem okolju, ki podpira lažji razvoj IKT kompetenc pri starejših.

Poleg izvedbe brezplačnih IKT delavnic, so starejšim na voljo tudi dodatne storitve, kot so individualno svetovanje ter druge storitve za reševanje izzivov povezanih z uporabo IKT tehnologij.

Naši mejniki od pričetka digitalnega izobraževanja z mobilno enoto Simbioza Mobiln@ (julij 2021):

Rezervirajte si termin na 040 336 311 ali nam pišite na simbiozamobilna@simbioza.eu in skupaj bomo gradili digitalno potovanje.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...