Seminar z informacijskim pooblaščencem Varstvo osebnih podatkov (ponovitev za zamudnike)

Simbioza > Dogodki > Seminar z informacijskim pooblaščencem Varstvo osebnih podatkov (ponovitev za zamudnike)
‹ Nazaj
Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Home aktualno Seminar z informacijskim pooblaščencem Varstvo osebnih podatkov (ponovitev za zamudnike)

Lokacija

ONLINE

kontaktni podatki

Simbioza Genesis, socialno podjetje Latinski trg 6
1000 Ljubljana
Slovenija

+386 40 336 311[email protected]

Družabna omrežja

Datum

14.02.2022
Dogodek je potekel!

Ura

11:30 - 13:00

Lokacija

ONLINE

Seminar z informacijskim pooblaščencem Varstvo osebnih podatkov (ponovitev za zamudnike)

Simbioza BTC City Lab
,
ODRASLI,
STAREJŠI

Seminar bo na sporedu ONLINE v ponedeljek, 14. 2. 2022, med 11.30 in 13.00 in je namenjen predstavitvi osnov glede varstva osebnih podatkov in pravic, ki jih v zvezi s tem posamezniki imamo in lahko izkoristimo. Strokovnjaki Informacijskega pooblaščenca bodo pojasnili, kako osebne podatke obdelujejo banke, zavarovalnice in zdravstvene ustanove, osvetlili pa tudi vprašanje varovanja osebnih podatkov na spletu ter druga aktualna vprašanja povezana z obdelavo podatkov v času širjenja bolezni COVID-19.

Imate vprašanja o tem, kakšne podatke lahko različne organizacije zahtevajo od vas? Kateri podatki o zdravstvenem stanju, testiranju, cepljenju se lahko v epidemiji zbirajo in posredujejo? Kako varno uporabljati splet in mobilne naprave in kako ravnati, če pride do zlorabe podatkov? Vas zanima, kako je z varovanjem podatkov na spletnih družabnih omrežjih? Kako lahko zahtevate izbris vaših podatkov ali kaj vam mora podjetje razkriti, če zahtevate svoje osebne podatke? Kako morajo podatke varovati zdravstvene institucije? Kako je pri bankah in zavarovalnicah? Ali se lahko podatki oskrbovancev razkrivajo drugim in komu?

Vsebine vam bodo predstavili in na vaša vprašanja odgovarjali:

– mag. Andrej Tomšič, namestnik Informacijske pooblaščenke: O ZASEBNOSTI IN VARSTVU OSEBNIH PODATKOV,
– mag. Urban Brulc, Samostojni svetovalec pooblaščenca: PRAVICE POSAMEZNIKOV V ZVEZI Z OBVDELAVO OSEBNIH PODATKOV, S POUDARKOM NA OBDELAVI PODATKOV S STRANI BANK, ZAVAROVALNIC IN ZDRAVSTVENIH INSTITUCIJ,
– Matej Sironič, Svetovalec pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov: VARSTVO OSEBNIH PODATKOV NA SPLETU IN V ČASU EPIDEMIJE COVID-19.

Seminar bo potekal ONLINE (na daljavo). Dan pred izvedbo boste preko e-pošte prejeli povezavo do dogodka in vsa ostala potrebna navodila.

Dogodek je javen in je lahko sneman in fotografiran.

Vse življenje se učimo!


The event is finished.