Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

PODELJENI NAZIVI “SIMBIOZA ŠOLA”

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > PODELJENI NAZIVI “SIMBIOZA ŠOLA”

V prejšnjem tednu je Zavod Simbioza Genesis, socialno podjetje prvič podelilo nazive Simbioza šola.

Projekt Simbioza šola je letos zajel 77 srednjih in osnovnih šol, ki so tekom šolskega leta izvedle (in še izvajajo) brezplačne delavnice, ki starejšim omogočajo prvi stik z računalnikom. Od marca do danes je pri izvajanju teh delavnic sodelovalo preko 800 starejših in več kot 700 prostovoljcev, ki so jim predajali svoje računalniško znanje. Izvedenih je bilo prek 1600 prostovoljskih ur.

Barbara Baraga, vodja projekta, je zadovoljna s prvimi meseci Simvioza šol: “Prav posebej smo ponosni, da smo s prenosom izvajanja delavnic na šole uspeli ustanoviti mrežo Simbioza šol, ki so akcijo Simbioza, kot jo poznate od prej, prenesle v trajnostno zgodbo. S tem smo omogočili kontinuirano izvajanje delavnic širom Slovenije in postavili temelje za mrežo, ki bo z medgeneracijskim sodelovanjem in prenosom znanja v prihodnosti povezovala čimveč mladih in starejših.”

Nik Belec, dijak Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor, bo poslanstvo Simbioze vodil še naprej: “Prvič sem se Simbioze udeležil čisto slučajno, ker sem ravno imel čas. Hvaležnost in odziv starejših, ki sem jim pomagal, je bil nekaj neverjetnega. Občutki so neopisljivi in zadovoljstvo na obeh straneh neprecenljivo. Zdaj sem organizator projekta na naši šoli in skrbim za to, da se delavnice nemoteno odvijajo.”

Ana Pleško, direktorica Zavoda Simbioza Genesis pravi, da je “Simbioza šola tisti projekt, ki je najbolj čisto nadaljevanje zgodbe Simbioza. Omogoča povezovanje lokalne skupnosti, spodbujanje vrednot prostovoljstva, starejšim pa omogoča brezplačen prvi stik z računalnikom. Velika zahvala gre vsem Simbioza šolam, koordinatorjem na šoli in prostovoljcem – brez njih te zgodbe ne bi bilo. Iskreno smo veseli, da Simbioza povezuje in da s trajnostnimi zgodbami ostajamo v stiku.”


Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Oddajte svoj komentar