Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Projekt HEAL: Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Projekt HEAL: Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju

V okviru evropskega projekta E-HEALth Literacy – e-zdravstvena pismenost (HEAL) smo skupaj s partnerji iz Nemčije, Litve, Grčije in Švice pripravili Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju. Priročnik je namenjen vsem bodočim predavateljem in trenerjem, ki jih zanima prenos znanj na področju digitalnega zdravja.

V priročniku so zbrane uporabne informacije o projektu HEAL ter podrobna priporočila in navodila o tem, na kakšen način je mogoče izobraževalno gradivo, ki je nastalo v okviru omenjenega projekta, prilagoditi različnim učnim scenarijem in okoliščinam.

Osnovi namen izobraževalnega gradiva, ki je ena od ključnih aktivnosti projekta, je izboljšati digitalno zdravstveno pismenost učečih se, jih opremiti z večjim zaupanjem pri skrbi za njihovo zdravje in jih spodbuditi k uporabi elektronskih (digitalnih) zdravstvenih storitev.

Izobraževalno gradivo vsebuje 5 modulov

Izobraževalno gradivo, ki je sestavljeno iz 5 različnih modulov bo predvidoma do konca meseca decembra brezplačno na voljo v šestih jezikih (litovščini, nemščini, grščini, slovenščini, francoščini, angleščini) na spletni strani projekta HEAL.

V priročniku je podrobno opisano tudi testiranja izobraževalnega gradiva, ki je potekalo v vseh partnerskih državah v septembru in oktobru, in v katerem je sodelovalo 51 izobraževalcev, ki so se predhodno usposobili in izboljšali tako svojo digitalno zdravstveno pismenost kot tudi svoje izobraževalne kompetence. Novo usvojeno znanje so prenesli na 208 udeležencev.

V zanimivih zgodbah, zbranih neposredno s terena, si boste v priročniku lahko prebrali tudi , kako je usposabljanje na področju digitalne zdravstvene pismenosti pomagalo posameznikom iz različnih držav, družbenih, ekonomskih in socialnih ozadij, starosti, krajem bivanja oziroma različnih ravni digitalnih spretnosti.

Priročnik je trenutno dostopen s klikom na to povezavo, kmalu pa bo skupaj s celotnim izobraževalnim gradivom objavljen tudi na spletni strani projekta HEAL.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec junij

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

VSEEVROPSKA KAMPANJA – TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Simbioza Genesis, socialno podjetje se je tudi letos kot nacionalni koordinator za Slovenijo pridružila vseevropski kampanji Tedni digitalnih veščin 2024 – ALL DIGITAL Weeks...

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.