Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Projekt HEAL: Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Projekt HEAL: Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju

V okviru evropskega projekta E-HEALth Literacy – e-zdravstvena pismenost (HEAL) smo skupaj s partnerji iz Nemčije, Litve, Grčije in Švice pripravili Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju. Priročnik je namenjen vsem bodočim predavateljem in trenerjem, ki jih zanima prenos znanj na področju digitalnega zdravja.

V priročniku so zbrane uporabne informacije o projektu HEAL ter podrobna priporočila in navodila o tem, na kakšen način je mogoče izobraževalno gradivo, ki je nastalo v okviru omenjenega projekta, prilagoditi različnim učnim scenarijem in okoliščinam.

Osnovi namen izobraževalnega gradiva, ki je ena od ključnih aktivnosti projekta, je izboljšati digitalno zdravstveno pismenost učečih se, jih opremiti z večjim zaupanjem pri skrbi za njihovo zdravje in jih spodbuditi k uporabi elektronskih (digitalnih) zdravstvenih storitev.

Izobraževalno gradivo vsebuje 5 modulov

Izobraževalno gradivo, ki je sestavljeno iz 5 različnih modulov bo predvidoma do konca meseca decembra brezplačno na voljo v šestih jezikih (litovščini, nemščini, grščini, slovenščini, francoščini, angleščini) na spletni strani projekta HEAL.

V priročniku je podrobno opisano tudi testiranja izobraževalnega gradiva, ki je potekalo v vseh partnerskih državah v septembru in oktobru, in v katerem je sodelovalo 51 izobraževalcev, ki so se predhodno usposobili in izboljšali tako svojo digitalno zdravstveno pismenost kot tudi svoje izobraževalne kompetence. Novo usvojeno znanje so prenesli na 208 udeležencev.

V zanimivih zgodbah, zbranih neposredno s terena, si boste v priročniku lahko prebrali tudi , kako je usposabljanje na področju digitalne zdravstvene pismenosti pomagalo posameznikom iz različnih držav, družbenih, ekonomskih in socialnih ozadij, starosti, krajem bivanja oziroma različnih ravni digitalnih spretnosti.

Priročnik je trenutno dostopen s klikom na to povezavo, kmalu pa bo skupaj s celotnim izobraževalnim gradivom objavljen tudi na spletni strani projekta HEAL.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Simbiozniki ustvarjamo skupnost

Včeraj smo se Simbiozniki kreativno družili pod mentorstvom akademskega slikarja Vasje iz artypartysi. Ob dobri družbi, glasbi in pripovedovanju umetniških...

Pripravljen na nove izzive? Potem iščemo tebe!

Še je čas za novoletne obljube - postani prostovoljec v Simbiozi in starejše nauči digitalnih veščin. Prijavi se!