Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA TUJINA: ŽIVAHNO MEDNARODNO SODELOVANJE V LETU 2019

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA TUJINA: ŽIVAHNO MEDNARODNO SODELOVANJE V LETU 2019

V iztekajočem se letu smo bili zelo aktivni tudi v mednarodnem okolju. Sodelovali smo v različnih mednarodnih mrežah ter se udeleževali številnih konferenc, seminarjev in srečanj na področju razvoja digitalnih veščin. Še posebej pa izpostavljamo naše delo v dveh mednarodnih projektih, in sicer Enterpreneurship for Women in Digital World – Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu in projekt ICT4 Elderly – Informacijske tehnologije za starejše. V oba projekta smo vključeni kot konzorcijski partner – naša ključna naloga v obeh večletnih projektih je razvoj izobraževalnih kurikulumov.

V okviru projekta Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu, ki stremi k izboljšanju digitalnih in podjetniških veščin žensk, z namenom prispevati k njihovi uspešnejši zaposljivosti, sodelujemo s partnerskimi organizacijami iz Litve, Nemčije in Grčije. Cilj projekta je razviti in preizkusiti nov program za neformalno izobraževanje žensk, ki želijo izboljšati svoje veščine projektnega vodenja skozi uporabo informacijsko-komunikacijskih veščin. Pri slednjem igramo ključno vlogo prav mi, saj je Simbioza v letu 2019 vodila razvoj digitalnega dela kurikuluma, ki je bil tudi uspešno zaključen. Uspešen zaključek dela na kurikulumu je omogočil partnerski sestanek v Atenah v juliju 2019, kjer je potekala koordinacija konzorcija glede vsebin predlaganih modulov.

V okviru drugega projekta Informacijske tehnologije za starejše pa skupaj s partnerji iz Malte, Nemčije in Švice naslavljamo cilj – izboljšati kompetence starejših, ki že imajo osnovne digitalne spretnosti ter jih seznaniti s številnimi priložnostmi za izboljšanje kakovosti življenja, ki jih ponuja internet. Tudi v okviru tega projekta smo skupaj s partnerji uspešno zaključili digitalni kurikulum, ki je potekal pod našim vodstvom, zaključili pa smo tudi spletno akademijo, ki pa je potekala pod vodstvom švicarskih partnerjev. Razvoj digitalnega kurikuluma je potekal v dveh fazah: razvoj učnega priročnika, ki je opredeljeval učne cilje in rezultate ter razvoj učnih materialov, ki na podlagi učnega priročnika zajemajo vse potrebno za izvedbo pilotnega programa na Malti ter v Nemčiji. V okviru projekta smo se s partnerji sestali v Berlinu (marec 2019), kjer je nastal prvi osnutek kurikuluma, medtem ko bo srečanje, kjer bo kurikulum tudi testiran, potekalo na Malti v letu 2020. Še pred testiranjem kurikuluma pa naše partnerje gostimo v Sloveniji, in sicer v mesecu januarju 2020. Se že veselimo!

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...

Oddajte svoj komentar