Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Informacijske tehnologije za starejše (ICT4E) > Skrb za starejše in oblikovanje vključujoče družbe

Starejši so pri nas zapisani na posebnem mestu in vse aktivnostmi, ki jih izvajamo so vedno postavljeni v ospredje. Pred kratkim smo se udeležili mednarodnega dogodka, katerega osrednja tema je bila kakovost življenja starejših. Mednarodno prepoznan evropski projekt EU_SHAFE je eden izmed takih, ki stremi k oblikovanju pametnega, zdravega in starosti prijaznega okolja.

Na dogodku je bilo predstavljenih vrsto dobrih praks v Sloveniji, ki že zdaj omogočajo okolje za bolj kakovostno življenje starejših. Pri sodelovanju na tovrstnih dogodkih si s podobnimi cilji želimo najti nove priložnosti za aktivno vključevanje starejših v družbo ter rešitve, ki bodo omogočale lažje prilagajanje posledicam vse hitreje starajoče družbe.

Predstavljene dobre prakse, ki so namenjene starejšim so bile:

  • LAS projekt “Točka za starejše
  • Projekt Sopotniki
  • ZDUS – program: Starejši za starejše
  • Telekom Slovenije: E-oskrba / aplikacija E-zdravje

Vsekakor pa ne smemo pozabiti na naš klepetalnik za starejše – Čvekifon in mobilno aplikacijo Magda, ki je namenjena starejšim.

Vedno smo in bomo podpirali povezovanje in sodelovanje med organizacijami, ki stremijo k istim ciljem. Z veseljem pa vedno znova tudi skupaj s partnerji ustvarjamo rešitve, ki omogočajo starejšim kakovostno staranje, saj verjamemo, da skupaj lahko pridemo dlje kot, če delujemo sami.

Kot pa tudi naš slogan pravi: Energija mladosti in izkušnje modrosti nas vedno znova opominjajo, da s povezovanjem lahko premikamo meje.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...