Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls: Postani dekle s tehnološko iskrico

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls: Postani dekle s tehnološko iskrico

Vabimo vsa dekleta starosti od 14 do 18 let, da nam pomagajo pri spletnemu testiranju programa ‘Izrazi svojo kreativnost s tehnologijo’, ki je nastal v okviru mednarodnega projekta SparkDigiGirls. 

Dekleta bodo pridobivale digitalno znanje v okviru šestih izzivov na področju novih digitalnih tehnologij, kot so umetna inteligenca (AI), obogatena resničnost (AR), programiranje, 3D modeliranje in tiskanje, računalništvo v oblaku, itd. Vsak izziv jim bo ponudil rešitev za resnično življenjsko situacijo, s katero se morda srečujejo vsak dan.

TUKAJ SE PRIJAVITE NA PROGRAM

SparkDigiGirls_uradno_vabilo

Dekleta bodo z vsakim izzivom prejela digitalni ključ, s katerim bodo lahko odklenila svoj veliki tehnološki certifikat. 

Prijave zbiramo do 27. januarja 2023. Dekleta bodo imela za reševanje izzivov časa dva meseca!

S katerimi izzivi se bodo dekleta srečala?

Izzivi bodo v povprečju vzeli dve do tri ure – odvisno je od spretnosti in znanja posameznice.

Izzivi so na voljo v slovenščini, dodatna gradiva pa so na voljo v angleščini. Dekleta bodo potrebovala le še računalnik, internet in mobilni telefon

O programu

Spletni učni program Izrazi svojo kreativnost s tehnologijo je bil razvit v okviru mednarodnega projekta SparkDigiGirls, katerega ključen cilj je opolnomočenje kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij. Vabimo dekleta, starosti od 14 do 18 let, ki bodo pilotno preizkusila naš spletni program z izdelavo zanimivih in ustvarjalnih rešitev v okviru šestih izzivov.

Prijave zbiramo do 27. januarja 2023, ko pričnemo tudi s pilotiranjem projekta. Dekleta bodo v programu potrebovale računalnik, internet, pametni telefon in znanje angleščine.

V okviru projekta želimo spodbuditi dekleta, stara od 14 do 18 let, da raziskujejo nove digitalne tehnologije, kot so umetna inteligenca (AI), obogatena resničnost (AR), internet stvari, programiranje, 3D modeliranje in tiskanje, računalništvo v oblaku, veriženje blokov, in na ta način oblikujejo nove in vznemirljive ideje. Njihovo na novo pridobljeno digitalno znanje bo morda pripomoglo k temu, da si bodo panogo STEM, v kateri prevladujejo moški, predstavljale na svež, drugačen in ustvarjalen način.

Želimo:

  • zmanjšati pomisleke deklet in odpraviti obstoječe stereotipe o računalništvu in tehnologiji,
  • povečati digitalno pismenost deklet, kar bo dekletom odprlo nove in nepredvidene možnosti za ustvarjalnost, vključevanje deklet v digitalni svet,
  • opolnomočiti mladinske delavce kot mentorje, ki bodo spodbujali ustvarjalnosti deklet pri uporabi digitalnih aplikacij in povečati zanimanje za digitalni sektor med dekleti

Več splošnih informacij o projektu in spletnemu programu (SparkDigiGirls_splosne_informacije)

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...