Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls : Tehnologija spodbuja ustvarjalnost

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SparkDigiGirls : Tehnologija spodbuja ustvarjalnost

V prvih dneh septembra smo se partnerji projekta SparkDigiGirls udeležili tretjega partnerskega srečanja, ki je potekalo na sedežu  Politehničnega inštituta v Tomarju (The Polytechnic Institute of Tomar – PIT), na Portugalskem.

Namen dvodnevnega srečanja je bil seznaniti partnerje z dejavnostmi portugalskega partnerja PIT, obiskati njihove pametne laboratorije ter preizkusiti tam razvite inovacije ter seveda razpravljati o rezultatih projekta SparkDigiGirls in načrtovati prihodnje delo.

Predstavljen je bil tudi končni kurikulum za učenje na daljavo, ki smo ga poimenovali Tehnologija spodbuja ustvarjalnost (Technology unleashes creativity), in je bil razvit s strani vseh partnerjev projekta. Z reševanjem 16 izzivov, ki so osnovni del kurikuluma, bodo dekleta stara med 15 do 18 let lahko spoznavale tehnologije, kot so umetna inteligenca, obogatena resničnost, internet stvari, programiranje, 3D modeliranje… in kar je morda še najpomembneje, spoznale njihovo uporabo v vsakdanjem življenju.

Pilotno usposabljanje programa učenja na daljavo Tehnologija spodbuja ustvarjalnost se bo predvidoma začelo januarja prihodnje leto. Jeseni bo potekala aktivno, odvijala se bo pripravljalna faza za izbor mladinskih delavcev in deklet, ki se želijo udeležiti usposabljanja. Organizirani bodo dogodki in kampanje, ki bodo dekleta spodbujali, da se pridružijo projektnim dejavnostim. Skupaj bo program  lahko preizkusilo in ocenilo 200 deklet ter 50 mladinskih delavcev iz Slovenije, Litve, Grčije in Portugalske.

Več informacij o projektu najdete tudi na strani: digigirls.eu/

Projekt: SparkDigiGirls – Opolnomočenje kreativnosti deklet z uporabo tehnologij financira program Erasmus+ Strateško partnerstvo za mlade.

Partnerji projekta:

Viešieji interneto prieigos taškai”(VIPT), Litva

Instituto Politécnico de Tomar (PIT); Portugalska

Informacinių technologijų institutas“ (ITI), Litva

Hellenic Open Univeristy (HOU), Grčija

Simbioza Genesis, socialno podjetje Slovenija

Sorodne objave

SKODIRAJ SVOJO PRVO SPLETNO STRAN!

Tudi letos se  pridružujemo kampanji Meet and Code!!! V okviru kampanje ponujamo možnost brezplačne udeležbe na ONLINE  delavnici in sicer,...

Želite med prvimi na svetu sodelovati pri preizkusu robota, ki vam bo pomagal varno prečkati cesto?

V ljubljanski BTC prihaja robot, ki bo pešcem pomagal varno prečkati cesto na nesemaforiziranih prehodih za pešce in tako preprečeval...

DODATNA SKUPINA ZA DELAVNICO GOOGLE FOTO

Sporočamo vam, da smo zaradi velikega zanimanja za delavnico Google Foto, ki bo na sporedu v torek, 4. oktobra med...

PROGRAM TRETJA KARIERA OKTOBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

September se izteka in na voljo je že nov urnik brezplačnih delavnic Tretja kariera za OKTOBER. Ponujamo vam pester program...