Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls : Tehnologija spodbuja ustvarjalnost

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SparkDigiGirls : Tehnologija spodbuja ustvarjalnost

V prvih dneh septembra smo se partnerji projekta SparkDigiGirls udeležili tretjega partnerskega srečanja, ki je potekalo na sedežu  Politehničnega inštituta v Tomarju (The Polytechnic Institute of Tomar – PIT), na Portugalskem.

Namen dvodnevnega srečanja je bil seznaniti partnerje z dejavnostmi portugalskega partnerja PIT, obiskati njihove pametne laboratorije ter preizkusiti tam razvite inovacije ter seveda razpravljati o rezultatih projekta SparkDigiGirls in načrtovati prihodnje delo.

Predstavljen je bil tudi končni kurikulum za učenje na daljavo, ki smo ga poimenovali Tehnologija spodbuja ustvarjalnost (Technology unleashes creativity), in je bil razvit s strani vseh partnerjev projekta. Z reševanjem 16 izzivov, ki so osnovni del kurikuluma, bodo dekleta stara med 15 do 18 let lahko spoznavale tehnologije, kot so umetna inteligenca, obogatena resničnost, internet stvari, programiranje, 3D modeliranje… in kar je morda še najpomembneje, spoznale njihovo uporabo v vsakdanjem življenju.

Pilotno usposabljanje programa učenja na daljavo Tehnologija spodbuja ustvarjalnost se bo predvidoma začelo januarja prihodnje leto. Jeseni bo potekala aktivno, odvijala se bo pripravljalna faza za izbor mladinskih delavcev in deklet, ki se želijo udeležiti usposabljanja. Organizirani bodo dogodki in kampanje, ki bodo dekleta spodbujali, da se pridružijo projektnim dejavnostim. Skupaj bo program  lahko preizkusilo in ocenilo 200 deklet ter 50 mladinskih delavcev iz Slovenije, Litve, Grčije in Portugalske.

Več informacij o projektu najdete tudi na strani: digigirls.eu/

Projekt: SparkDigiGirls – Opolnomočenje kreativnosti deklet z uporabo tehnologij financira program Erasmus+ Strateško partnerstvo za mlade.

Partnerji projekta:

Viešieji interneto prieigos taškai”(VIPT), Litva

Instituto Politécnico de Tomar (PIT); Portugalska

Informacinių technologijų institutas“ (ITI), Litva

Hellenic Open Univeristy (HOU), Grčija

Simbioza Genesis, socialno podjetje Slovenija

Sorodne objave

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...

V SEPTEMBRU ZAČENJAMO NOVO SEZONO TRETJA KARIERA 2023/2024

Poletje se počasi poslavlja, pri Simbiozi pa že pridno kujemo načrte za novo sezono. Z veseljem vam sporočamo, da je...

Postani Simbioza prostovoljec

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Potem je...