Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Z ZNANJEM PROGRAMIRANJA LAŽJE DO SLUŽBE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Z ZNANJEM PROGRAMIRANJA LAŽJE DO SLUŽBE

Spoštovani, Danes se zaključuje prvi mesec Simbioza večerne šole programiranja. Program, ki se odvija prvič v Sloveniji, ozavešča mlade o pomembnosti novih znanj in veščin, potrebnih za zaposljivost v 21. stoletju.

Ljubljana, 7.3.2016. Danes se zaključuje že prvi mesec Simbioza večerne šole programiranja. Program, ki se odvija prvič v Sloveniji, ozavešča mlade o pomembnosti novih znanj in veščin, potrebnih za zaposljivost v 21. stoletju.  Večerna šola programiranja ambicioznim in znanja željnim mladim omogoča pridobivanje novih znanj na področju programiranja in e-veščin. Poteka pod okriljem Simbioze Genesis, socialnega podjetja, v sodelovanju z Microsoftom Slovenija. 

Formalno izobraževanje na ravni EU že precej časa ne zadostuje potrebam trga po digitalno pismenem kadru. Še posebej izstopa zaskrbljujoča napoved, da bo v EU do leta 2020 primanjkovalo do 825 tisoč IKT strokovnjakov. Prav tako je alarmanten podatek, da je v digitalnih zaposlitvah trenutno manj kot 30 odstotkov žensk. Zato Simbioza Genesis, socialno podjetje, že tretje leto nudi mladim priložnost za pridobitev naprednih digitalnih znanj prek projekta [email protected], ki je sočasno nosilni projekt kampanje Evropske komisije eSkills for Jobs.
Večerna šola programiranja je skupen projekt Simbioze Genesis, socialno podjetje, in podjetja Microsoft Slovenija. Zasnovan je z namenom izobraževanja in promocije e-veščin med mladimi, saj znanja s področja IKT spadajo med redka področja trga dela, kjer je povpraševanje s strani delodajalcev veliko večje od ponudbe. Dodaten razlog za izvedbo brezplačne večerne šole programiranja je visoka stopnja brezposelnosti med mladimi v Sloveniji, ki bodo s pridobljenimi e-veščinami bistveno izboljšali svoje možnosti za zaposlitev.
Simbioza večerna šola programiranja poteka od januarja do junija 2016 v medgeneracijskem centru Na Triglav spreminjat svet! Simbioza Medgeneracijski center. V prvem mesecu so si udeleženci postavili svoj »programerski« izziv, na podlagi katerega bodo izdelali končni izdelek, ki ga razvijajo v sklopu izobraževanja in ti bodo predstavljeni na zaključnem dogodku v mesecu juniju.
V izobraževanje je vključenih petnajst mladih deklet in fantov različnih starostnih skupin, ki so bili izbrani v lanskem natečaju Simbioze z naslovom »IKT skozi oči mladih«. Natečaj smo predstavili v okviru decembrskega dogodka Hour of Code, kjer se je 60 mladih udeležencev na enodnevnem dogodku preizkusilo v programiranju legendarne računalniške igrice Minecraft.

»Mladim je potrebno približati IKT znanja – predvsem tista bolj napredna. Kljub redni uporabi računalnika, mladi še vedno ne poznajo osnov programov. Neformalna izobraževanja so korak pred formalnimi, saj sledijo trendu gibanja, mlade pa opremijo s tistimi kompetencami, ki jih delodajalci iščejo in so za njih izkazane potrebe.« (Ana Pleško, direktorica Simbioza Genesis, socialno podjetje)

»Živimo v času nenehnih novih idej, ki jih danes zahvaljujoč tehnologiji ni težko spraviti v življenje. Le-ta nam je dosegljiva bolj, kot kadarkoli doslej. Oblak in mobilnost, pomembna tehnološka trenda, posameznikom in organizacijam po vsem svetu zagotavljata prava orodja za delo in uresničevanje njihovih poslanstev. To in vedno večja potreba po znanjih, povezanih s tehnologijo, je razlog, da smo podprli večerno šolo programiranja in jo tudi soustvarjamo.« Katra Šemrov, vodja komunikacij, Microsoft Slovenija

“Šola za programiranje je super. Dobimo gradivo, ki nam je v pomoč, predavatelji so konkretni in vedno počakajo, da vsi uspemo doseči zastavljene cilje, tako da lahko skupaj napredujemo. Delamo konkretne primere, ki jih lahko z nadgradnjo dejansko uporabimo v praksi. Veselim se nadaljnjih ur, da dobim še več uporabnih nasvetov in izkušenj”, nam je zaupal udeleženec Simbioza večerne šole programiranja, Tomaž Pirman.

Sorodne objave

PROGRAM TRETJA KARIERA DECEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

NOVEMBER se zaključuje in počasi vstopamo v praznični DECEMBER. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki jih bomo...

Otvoritev prenovljenih prostorov inovativnega središča Simbioza BTC City Lab

Vabljeni na otvoritev prenovljenih in večjih prostorov Simbioza BTC City LABa, ki bodo uporabnikom omogočili vpogled v tehnološke zanimive produkte,...

Aplikacija Magda praznuje drugo leto delovanja

Prva mobilna aplikacija za starejše v Sloveniji- aplikacija Magda praznuje drugo leto delovanja, v dveh letih več kot 4.700 uporabnikov Skupaj...

PROGRAM TRETJA KARIERA NOVEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

OKTOBER se izteka in na voljo je že nov urnik brezplačnih delavnic Tretja kariera za NOVEMBER 2022. Ponujamo vam pester...

Oddajte svoj komentar