Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA DIGITALNA AKADEMIJA

Simbioza Digitalna Akademija (e-Simbioz@) je trajnostni projekt, ki tekom leta ponuja možnost krajših in daljših izobraževanj na področju pridobivanja digitalnih veščin in kompetenc. Gre za izobraževalni program, kjer poučujemo otroke, dijake, študente, mlade, zaposlene, iskalce zaposlitve in druge, ki želijo poglobiti svoje digitalno znanje in pridobiti napredne digitalne kompetence.

KAKO?

Projekt poteka v sklopu mesečnih/tedenskih/dnevnih delavnic, ki jih za fizične osebe izvajamo tekom celega leta. Ponujamo možnost krajših in daljših izobraževanj, kjer lahko udeleženci spoznajo uporabna računalniška orodja, preko katerih pridobijo uporabne IT veščine.

Pridobljeno znanje udeleženci lahko takoj usmerijo v prakso, pa naj bo to pisanje poročil v Wordu, izdelava analize v Excelu ali izdelovanje spletne strani s HTML spletnim jezikom.

Koledar delavnic je na voljo tukaj. V okviru projekta izvajamo tudi delavnice po naročilu za zaključene skupine udeležencev. Za ponudbo nas lahko kontaktirate tukaj.

ZAKAJ?

Kljub zelo pogosti uporabi novih tehnologij med mladimi, ugotavljamo, da velik delež mladih še vedno ne zna uporabljati osnovnih programov, ki jim lahko olajšajo delo pri študiju, iskanju zaposlitve ali na delovnem mestu, kar je posledica dejstva, da mladi skozi formalno izobrazbo ne pridobijo zadostnih digitalnih veščin in kompetenc, ki jih današnja informacijska družba in trg delovne sile enostavno zahtevata.

Bliskovit razvoj IKT namreč spreminja in ustvarja nove potrebe in navade na vseh področjih. Z izobraževalnim programom Simbioza Digitalna Akademija zato vse aktivno spodbujamo k neformalnemu učenju in večanju njihovih kompetenc na področju IKT.

CILJ

Cilj projekta je dvig digitalne pismenosti preko interaktivnih delavnic s poudarkom na primerih dobre prakse, medsebojnem sodelovanju, reševanju problemov in spodbujanju ustvarjalnosti.  Obisk delavnic je za udeležence poleg na novo izkušenj tudi odlična priložnost za mreženje, hkrati pa spodbuja udeležence, da spoznajo širše pridobljenega znanja in karierne možnosti in priložnosti znotraj IKT področja.

KJE: Simbioza BTC City Lab (Ljubljana) in v sodelovanju z drugimi organizacijami tudi v ostalih večjih krajih po Sloveniji.

KAKO SODELUJEM?

FIZIČNE OSEBE/TEČAJNIKI

V Simboza Digitalna Akademija lahko sodelujete kot tečajnik in pridobite digitalno znanje in ostrite IKT veščine. Lahko se odločite za specializirana izobraževanja in usposabljanja in postanete trener ali nas prepričate, da ste dovolj vešči in izkušeni in nam pomagate pri izvajanju delavnic Simbioza Digitalna Akademija.

ORGANIZACIJE

V kolikor bi želeli izvesti delavnico za zaključeno skupino nas lahko kontaktirate za prilagojeno ponudbo. S tem, ko se odločite za našo ponudbo, podpirate delovanje socialnega podjetništva in s tem neposredno delovanje naših projektov družbene odgovornosti. Sredstva vlagamo v razvoj in izvedbo dejavnosti za starejše in ostale ranljive skupine ter s tem izboljšujemo pogoje za našo skupno prihodnost, vi pa s tem družbeno odgovorno podprete projekte Simbioza, ki na letni ravni povežejo več kot 35.000 ljudi.

Vse življenje se učimo!