Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZINIH 10

Simbioza praznuje 10. obletnico, kreiranja nepozabnih zgodb skozi medgeneracijsko sodelovanje in poučevanju o IKT veščinah.

Mozirski gaj, 1. 6. 2024

Simbioza se je 10 let nazaj razvila iz projekta Simbioza@ e-pismena Slovenija, ki je zajemal tedenske računalniške delavnice, ki so jih mladi izvajali za starejše, in je zajel preko 50.000 udeležencev.

Po 10. letih delovanja, razvoju lastne aplikacije za starejše (Magda), prve mobilne učilnice na kolesih, povezovanju preko 220 organizacij v Simbiozo Skupnost in Simbioza Giba lahko rečemo, da je Simbioza nedvomno postala eden ključnih katalizatorjev med podjetji/industrijo in drugimi institucijami (zasebnimi/javnimi/NVO) na področju digitalizacije, tehnološkega napredka, digitalne preobrazbe in civilne družbe, saj prevajamo in moderiramo jezik tehnologije in digitalnih veščin za vse spole in generacije v Sloveniji.

ČASOVNICA DOGODKA

9.00 -10.00  Prihod in registracija udeležencev

10.00 – 12.00 MEDGENERACIJSKI POHOD Mozirski gaj – Grad Vrbovec (Nazarje) – Mozirski gaj

12.00 – 13.00 Uradna prireditev s podelitvijo priznanj Simbioza Skupnosti

13.00 – 15.00 Druženje (animacija za otroke, vadba za odrasle / starejše, Simbioza mobiln@, predstavitev aplikacije Magda in ostale aktivnosti)


*Pridružujemo si pravico do sprememb

KAJ SE BO DOGAJALO?

Da bi obeležili naših 10 let delovanja, smo se odločili, da se “podružimo”.

Ker pričakujemo kar nekaj obiskovalcev, vas vabimo, da se zberemo na prizorišču (parkirišče pred Mozirskim gajem, Cesta v Loke, Mozirje) že med 9.00 in 10.00.

Ena najpogostejših aktivnosti, ki jo izvajate v sklopu projekta SIMBIOZA GIBA je pohod. Zato smo se odločili, da organiziramo medgeneracijski pohod, ki se ga lahko udeleži vsak, ki ima dovolj volje in moči, da prehodi 5 km sprehajalne poti ob reki Savinji, ki poteka od parkirišča pred Mozirskim gajem, mimo gradu Vrbovec v Nazarjah in nazaj do izhodiščne točke. Sprehajalna pot je dostopna tudi za vozičke, hojice, poganjalce ipd. Tako resnično ni izgovora, da se pohoda ne bi udeležili. Na pohod se bomo podali skupaj ob 10.00.

Za malico bo poskrbljeno.

Dogodek sestavlja tudi formalni del (12.00), kjer bomo poleg točk, ki so jih za nas pripravile organizacije, ki so del Simbioza Skupnosti, in pozdravov, govorov, podelili tudi priznanja organizacijam, ki so z nami že 10 ali 5 let, in vsem organizacijam Skupnosti, ki so z nami aktivne v letošnjem letu. Resnično smo veseli, da se bomo z vsemi vami srečali, se objeli in si dali zagona še za nadaljnje uspešno delo.

Ko pa bo formalnega dela konec (13.00) pa vas bomo povabili, da se udeležite aktivnosti, ki smo jih pripravili za vas:

  • animacija za otroke (Baby center in Zavod varna pot)
  • animacija/vadba za starejše (Šola zdravja)
  • program za odrasle (Center za krepitev zdravja Nazarje)
  • vse in še več o aplikaciji Magda (Simbioza Mobiln@)
  • …in še marsikaj.

Aktivnosti na prizorišču potekajo do 15.00.

Poleg tega pa vas bomo povabili, da si po znižani ceni ogledate čudovit park cvetja Mozirski gaj, se ustavitev v edinem muzeju lesarstva v Sloveniji – Muzeju Vrbovec (v Nazarjah) ali pa si privoščite kosilo, v eni od bližnjih restavracij.

In ne pozabite se prijaviti na dogodek, saj so mesta omejena.

Se vidimo 1. junija pred Mozirskim gajem!V sodelovanju z:

Simbioza v številkah v letu 2023

0
Število sodelujočih organizacij v Simbioza Skupnosti
0
Krajev kjer smo izvedli delavnice digitalnega usposabljana za skupno 3500 udeležencev
0
Deklet starih med 10 in 14 let v projektu GDC