Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZINIH 10

Simbioza praznuje 10. obletnico, kreiranja nepozabnih zgodb skozi medgeneracijsko sodelovanje in poučevanju o IKT veščinah.

Mozirski gaj, 1. 6. 2024

Simbioza se je 10 let nazaj razvila iz projekta Simbioza@ e-pismena Slovenija, ki je zajemal tedenske računalniške delavnice, ki so jih mladi izvajali za starejše, in je zajel preko 50.000 udeležencev.

Po 10. letih delovanja, razvoju lastne aplikacije za starejše (Magda), prve mobilne učilnice na kolesih, povezovanju preko 220 organizacij v Simbiozo Skupnost in Simbioza Giba lahko rečemo, da je Simbioza nedvomno postala eden ključnih katalizatorjev med podjetji/industrijo in drugimi institucijami (zasebnimi/javnimi/NVO) na področju digitalizacije, tehnološkega napredka, digitalne preobrazbe in civilne družbe, saj prevajamo in moderiramo jezik tehnologije in digitalnih veščin za vse spole in generacije v Sloveniji.ČASOVNICA DOGODKA

9.00 -10.00  Prihod in registracija udeležencev

10.00 – 12.00 MEDGENERACIJSKI POHOD Mozirski gaj – Grad Vrbovec (Nazarje) – Mozirski gaj

12.00 – 13.00 Uradna prireditev s podelitvijo priznanj Simbioza Skupnosti

13.00 – 15.00 Druženje (animacija za otroke, vadba za odrasle / starejše, Simbioza mobiln@, predstavitev aplikacije Magda in ostale aktivnosti)


*Pridružujemo si pravico do sprememb

Simbioza se je 10 let nazaj razvila iz projekta Simbioza@ e-pismena Slovenija, ki je zajemal tedenske računalniške delavnice, ki so jih mladi izvajali za starejše, in je zajel preko 50.000 udeležencev.

Po 10. letih delovanja, razvoju lastne aplikacije za starejše (Magda), prve mobilne učilnice na kolesih, povezovanju preko 220 organizacij v Simbiozo Skupnost in Simbioza Giba lahko rečemo, da je Simbioza nedvomno postala eden ključnih katalizatorjev med podjetji/industrijo in drugimi institucijami (zasebnimi/javnimi/NVO) na področju digitalizacije, tehnološkega napredka, digitalne preobrazbe in civilne družbe, saj prevajamo in moderiramo jezik tehnologije in digitalnih veščin za vse spole in generacije v Sloveniji.

Vabimo vas, da se nam pridružite v čudovitem okolju Mozirskega gaja, kjer bomo 1. junija 2024 obeležili to posebno priložnost v okviru dogodka SIMBIOZINIH 10. Pripravite se na nepozabno doživetje, polno smeha, veselja, prijateljstva, medgeneracijskega sodelovanja in spominov, ki jih bomo delili skupaj.

KAJ SE BO DOGAJALO?

Dogodek Simbiozinih 10 bo vključeval formalni dogodek, kjer bomo slavnostno obeležili 10. obletnico delovanja z dodatno organiziranim neformalnim delom in medgeneracijskim pohodom ter s spremljajočimi aktivnostmi, ki jih pripravljamo skupaj z našimi partnerji. 

Kdaj začnemo?

Registracija udeležencev se prične ob 9.00 na prizorišču (parkirišče pred Mozirskim gajem, Cesta v Loke, Mozirje).

Ker vas pričakujemo z vseh koncev Slovenije – z avtobusi, avtomobili, kolesi… smo za vas pripravili kar nekaj parkirnih prostorov. Na razpolago je parkirišče poleg prizorišča, parkirišče na sejmišču (pred mostom v Loke), avtobusna postaja (za avtobuse) in parkirišče poleg osnovne šole Mozirje (malce bolj oddaljeno – 500m). Promet bodo usmerjali gospodje iz Društva šoferjev (AMZS).

Pričakujte, da bo mogoče malce večja gneča in se na pot odpravite pravočasno.

MEDGENERACIJSKI POHOD

Ena najpogostejših aktivnosti, ki se izvaja v sklopu projekta SIMBIOZA GIBA je pohod. Zato smo se odločili, da organiziramo medgeneracijski pohod, ki se ga lahko udeleži vsak, ki ima dovolj volje in moči, da prehodi 5 km sprehajalne poti ob reki Savinji, ki poteka od parkirišča pred Mozirskim gajem, mimo gradu Vrbovec v Nazarjah in nazaj do izhodiščne točke. Sprehajalna pot je dostopna tudi za vozičke, hojice, poganjalce ipd. Tako resnično ni izgovora, da se pohoda ne bi udeležili. 

Pred pohodom nas bo pozdravil župan občine Mozirje Ivan Suhoveršnik, ki nam je ponudil roko in nas toplo sprejel v svojo sredino. Nato se bomo skupaj s Šolo zdravja ogreli, da ne bo kakšnih poškodb, in se odpravili na pohod.

Gre za rekreativno aktivnost, kjer je cilj druženje, tkanje novih vezi in je povsem netekmovalne narave.

Za malico bo poskrbljeno.

FORMALNI DEL S PODELITVIJO PRIZNANJ SIMBIOZA SKUPNOSTI IN PODPORNIKOM

Dogodek sestavlja tudi formalni del s pričetkom ob 12:00 uri.

Nagovore častnega gosta g. Simona Meljevca, ministra za solidarno prihodnost, direktorice Simbioze ge. Ane Pleško, g. Žige Vavpotiča (idejni vodja in soustanovitelj Simbioze), ge. Ane Petrič (Slovenka leta, pobudnica številnih medgeneracijskih projektov in strastna zagovornica preživljanja dostojne starosti) in predsednice Zveze društev upokojencev Slovenije, ge. Zdenke Jan, bodo s plesno točko popestrili otroci iz vrtca pri Osnovni šoli Čepovan in učenci iz Osnovne šole Griže, Pika Nogavička iz Zdravstvenega doma Ljubljana ter deklamacija iz vrtca z Mosta na Soči. 

V okviru formalnega dela prireditve bomo podelili tudi priznanja organizacijam, ki so z nami že 10 ali 5 let in več ter vsem organizacijam Skupnosti, ki so z nami aktivne v letošnjem letu. Podelili pa bomo tudi Častne zahvalne listine za vse, ki pomembno prispevajo k utemeljitvi pomena vrednot Simbioze v slovenski družbi in širše. 

Resnično smo veseli, da se bomo srečali z vsemi vami, se objeli in si dali zagona še za nadaljnje uspešno delo.

Čas za različne spremljajoče aktivnosti

Po koncu formalnega dela ob približno 13:00 uri, a vas bomo povabili, da se udeležite različnih aktivnosti, ki jih pripravljamo za vas:

  • Animacija za otroke (Baby Center in Zavod varna pot) s poslikavo obraza (Rolly)
  • Vadba za starejše (Šola zdravja)
  • Program za odrasle (Center za krepitev zdravja Nazarje in Ljubljana) – meritve krvnega sladkorja, 6 minutni test hoje, Prva pomoč in prikaz oživljanja s pomočjo AED, pravilna hoja s palicami (nordijska hoja)
  • Simbioza Mobiln@ – vse in še več o aplikaciji Magda 
  • NLB – mobilna banka – Bank&GO
  • ECONO e-bike, kjer boste lahko preizkusili električna kolesa
  • Telekom Slovenije
  • Inštitut Jožefa Štefana s projektom DiGiBLEND, kjer skozi igro spodbujajo pri starejših dvig digitalnih kompetenc
  • Rokodelski odsek Zveze društev upokojencev Slovenije

Aktivnosti na prizorišču potekajo do 15.00 ure.

Poskrbeli bomo tudi za sladka presenečenja.

PO KONCU SIMBIOZINIH 10 PRIPOROČAMO:

Po koncu dogodka Simbiozinih 10 vas vabimo, da preživite dan v okolici,  si po znižani ceni ogledate čudovit park cvetja Mozirski gaj, se ustavitev v edinem muzeju lesarstva v Sloveniji – Muzeju Vrbovec (v Nazarjah) ali pa si privoščite kosilo v eni od bližnjih restavracij.

Se vidimo 1. junija pred Mozirskim gajem!


Logotipi sodelujočih na Simbiozinih 10

Simbioza v številkah v letu 2023

0
Število sodelujočih organizacij v Simbioza Skupnosti
0
Krajev kjer smo izvedli delavnice digitalnega usposabljana za skupno 3500 udeležencev
0
Deklet starih med 10 in 14 let v projektu GDC