NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI

Simbioza > NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI
‹ Nazaj
Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Vlada Republike Slovenije v letu 2007 na podlagi Zakona o dohodnini sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Uredba daje vsem davčnim zavezancem možnost, da do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam. Simbioza Genesis, socialno podjetje, ki spodbuja in omogoča medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje, je takšna organizacija.

ZAKAJ

Simbioza Genesis, socialno podjetje je neprofitni zavod s statusom socialnega podjetja, ki je zavezano družbeno odgovornemu, socialnemu in etičnem delovanju. Osnovno poslanstvo Simbioze je sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja na vsakodnevni ravni v vsakodnevnih aktivnostih. Del svojih sredstev za delovanje pridobimo tudi iz prostovoljnih donacij fizičnih in pravnih oseb ter lastnih dejavnosti.

Z vašo pomočjo bomo svoje poslanstvo in delo še naprej pogumno in vestno izvajali v trajnostnih programih in projektih ter povezali še več organizacij, skupnosti, podjetij, otrok, mladih, odraslih in starejših ter gradili trajnostno prihodnost v Sloveniji, EU in po svetu.

KAKO

Svoj del dohodnine nam lahko namenite na 2 načina:

  1. elektronsko, z uporabo posebnega obrazca (Doh-Don) preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (davčna številka Simbioze Genesis: 49944606),
  2. osebno ali po pošti z uporabo obrazca tukaj, ki ga izpolnete in natisnete ali prenesete v PDF, natisnete in ročno izpolnite. Obrazec NUJNO podpišete in ga odnesete ali pošljete na pristojni finančni urad (seznam finančnih uradov). Obrazec lahko pošljete tudi na Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana z navadno pošto in ga bomo v vašem imenu posredovali na FURS.

Je donacija dela odmerjene dohodnine brezplačna?

Da, donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je popolnoma brezplačna. Če nanjo pozabite, preprosto ostane v državnem proračunu. Donacija traja do preklica. V primeru, da ste nam del dohodnine namenili že v preteklosti, obrazca ni potrebno ponovno pošiljati. Če bo Simbioza Genesis, socialno podjetje v tekočem ali prihajajočem letu vaša izbrana nevladna organizacija, potem vložite novo zahtevo, ki bo razveljavila staro.

KDAJ

Obrazec je potrebno oddati na FURS najkasneje do 31. decembra tekočega leta. Vljudno vas opozarjamo, da upoštevate čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.

DONACIJE FIZIČNIH IN PRAVNIH OSEB

DONACIJE NA TRR

Če vam je naše poslanstvo blizu, če želite skupaj z nami graditi družbo medgeneracijskega sožitja, sodelovanja, učenja, usposabljanja in opolnomočenja, nas lahko podprete z donacijo ali prostovoljnimi prispevki na TRR Simbioza Genesis, socialno podjetje. Veseli in hvaležni bomo za zneske, ki bodo ustrezali vašim zmožnostim in željam. Seveda bomo veseli tudi spodbudnih besed, idej, zahval in kritik, ki jih lahko pošljete na elektronski naslov info@simbioza.eu ali po pošti na naslov Simbioza Genesis,socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana

Podatki za nakazila na TRR (veljajo tudi za nakazila iz tujine):

IBAN: IBAN SI56 6100 0000 7990 140, odprt pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana, BIC/SWIFT: HDELSI22

Ko nam pošiljate donacijo, jo prosimo označite s kodo namena CHAR (dobrodelni prispevki).