Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA TUJINA

Izkušnje, programe in priznane socialne inovacije medgeneracijskega sožitja delimo z deležniki in kolegi iz regije, EU in sveta ter se učimo od najboljših.

O projektu

Projekt Simbioza Tujina temelji na ideji, da lahko osnovni koncept Simbioze kot hitro rastoče socialne inovacije ponudimo v kateremkoli socialnem oziroma družbenem okolju. Izzivi, ki jih prinaša digitalna transformacija družbe so namreč prisotni v skoraj vseh državah sveta. Zagovarjamo stališče, da ima vsak posameznik pravico do dostopa informacij in digitalne pismenosti. Skupaj z različnimi deležniki na mednarodni ravni izmenjujemo in sooblikujemo predloge na temo digitalizacije, digitalnega izobraževanja, razvoja digitalnih veščin in razvijanja inovativnih učnih okolij. Zavedamo se, da bo v prihodnosti prav nepoznavanje digitalnega jezika zagotovo postal podoben družbeni izziv, kot je danes žal še vedno nepismenost.

Sodelujemo v različnih mednarodnih mrežah, se udeležujemo številnih konferenc, seminarjev in srečanj, še posebej pa izpostavljamo naše trenutno delo v dveh Erasmus+ projektih Informacijsko komunikacijske tehnologije za starejše (ICT4E) in Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu (E4W).

Simbioza Tujina v številkah

0
Število držav partneric v Evropi
0
Število tekočih projektov s tujim financiranjem
0
Število mednarodnih nagrad
AKTIVNOSTI

SIMBIOZA TUJINA

Informacijsko komunikacijske tehnologije za starejše (ICT4E)

Projekt je del EU programa Erasmus+, ki je usmerjen v krepitev digitalnih kompetenc odraslih in starejših med 55 in 75 let, ki že posedujejo osnovne digitalne veščine ter jim odpreti svetovni svet in številne digitalne priložnosti za izboljšanje kakovosti življenja.

Beri dalje

Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu (E4W)

Projekt je del EU programa Erasmus+, ki stremi k izboljšanju digitalnih in podjetniških veščin žensk. Cilj projekta je razvoj in preizkušanje novega učnega programa za neformalno izobraževanje žensk, ki bo povečal njihove možnosti zaposlitve ali nove podjetniške poti.

Beri dalje

Bogate izkušnje, preizkušene programe in metodologije ter priznane socialne inovacije delimo z deležniki in kolegi iz EU.