Simbioza GIBA

Program aktivnosti

Simbioza > Projekti > Simbioza GIBA > Program aktivnosti
‹ Nazaj
Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
LETOS IZJEMOMA DRUGAČE ZARADI EPIDEMIJE!!

Za zdravje in dobro počutje - Gibamo skupaj, četudi smo narazen!

Simbioza Giba je največja vseslovenska akcija, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja, v sklopu katere spodbujamo zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarjamo medgeneracijsko sodelovanje, omogočamo brezplačno spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti in spodbujamo aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih.

Za nami je leto, v katerem smo se vsi skupaj in vsak od nas posebej spopadli z neštetimi strahovi, negotovostmi in izzivi, ki jih je prinesel COVID-19. Skrbi za naše zdravje in zdravje naših dragih se je hitro pridružil še kup skrbi povezanih s sigurnostjo naše zaposlitve, z našimi načrti za prihodnost in če kdaj, je zdaj skrajni čas, da Simbioza GIBA akcijo 2021 izvedemo s poudarkom na telesno aktivnost in vzdržljivost, ki je predpogoj duševnega zdravja in miru!

Letos se bomo skupaj GIBAli v že drugi epidemijski, ozaveščevalni verziji GIBA akcije, ki tokrat poteka pod sloganom – “Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen!”

Vseslovenska akcija bo v letu 2021 potekala cel mesec maj, s poudarkom na osrednjem tednu med 10. 5. in 16. 5. 2021.

AKCIJA BO LETOS POTEKALA PREKO: 

– tedenskih GIBA izzivov (s katerimi vas bomo poskušali navdušiti za gibanje, obenem pa se boste s sodelovanjem lahko potegovali tudi za simbolično nagrado)

– tedenskih GIBAlnih mitov in resnic, s katerimi vas bomo želeli navdušiti predvsem za zavedanje o povezavi med zdravim duhom in zdravim telesom ter potrebni skrbi za oboje;

– tedenskih GIBAlnih navdihov, ki vam bodo v obliki foto in video zapisov pomagali ustvariti gibalne ideje, ki bodo izboljšale vaše zdravje in počutje;

– mesečnega GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki bo potekal do konca meseca maja, letos pa poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19.

PRVI TEDEDN AKCIJE SIMBIOZA GIBA

Aktivnosti, ki smo jih opravili v prvem tednu akcije si lahko ogledate tukaj:

1 PAKET_Simbioza GIBA 2021
DRUGI TEDEDN AKCIJE SIMBIOZA GIBA

Aktivnosti, ki so za nami v drugem tednu akcije si lahko ogledate tukaj:

2 PAKET_Simbioza Giba 2021
TRETJI TEDEDN AKCIJE SIMBIOZA GIBA

Kaj smo počeli v tretjem tednu akcije si lahko ogledate tukaj:

3. PAKET Simbioza Giba 2021
ČETRTI TEDEDN AKCIJE SIMBIOZA GIBA

Aktivnosti četrtega tedna si lahko ogledate tukaj:

4. PAKET Simbioza Giba 2021
PETI TEDEN AKCIJE SIMBIOZA GIBA

V petem tednu smo za vas pripravili

V. GIBAlni IZZIVV

Tokrat vas vabimo, da se odpravite v gozd! Povabite s seboj še koga, ki vam je drag, ali pa se odpravite sami in uživajte v družbi samih sebe. Hodite po gozdu, naj vas prevzame zelena v vseh odtenkih, oglejte si drevesa in se ustavite pri tistem, ki vam je še posebno všeč, zaprite oči in ga objemite – dopustite drevesu, da vam vrne energijo in ljubezen. Dokaz opravljenega izziva pričakujemo na naslovu simbiozagiba@simbioza.eu. Vsi prejeti dokazi sodelujejo v žrebu za simbolično nagrado.

 

V. GIBAlni MIT ali RESNICA?

Letošnja novost naše akcije so bili GIBA MITI ali RESNICE, ki so se vseh pet tednov dotikali predvsem skrbi za naše duševno zdravje. V tem letu so se negotovosti, strahovi in skrbi dotaknili čisto vsakega izmed nas, zato se nam je zdelo pomembno poudarjati pomen skrbi (tudi) za duševno zdravje in destigmatizirati iskanje pomoči. V zadnjem tednu vam želimo sporočiti nekaj, kar naj velja za vedno in za vsakega izmed nas – težave z duševnim zdravjem niso odraz šibkosti posameznika, nastanejo kot produkt različnih dejavnikov, od vsakega, ki se z njimi sooča in jih rešuje pa terjajo neverjeten pogum in moč, ki ju moramo občudovati!

V. GIBA NAVDIH

Še zadnjič nam dovolite, da vas GIBAlno navdihnemo – tokrat z vajami, ki spodbujajo čuječnost. Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti, za gibanje pa je čuječnost zelo koristna tudi zato, ker pozornost usmerja na trenutno (gibalno) izkušnjo.

V. SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Še en teden časa imate, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.

Podelite to med svoje prijatelje, znance, sosede, otroke, starše, stare starše, sodelavce in med vse tiste, ki so vam blizu.

Delite tudi na družbenih omrežjih ali po drugih kanalih obveščanja, da bodo dosegle čim večji krog ljudi!

 

V kolikor imate kakšno vprašanje ali bi nam želeli karkoli sporočiti, smo vam vedno na voljo na elektronskih naslovih simbiozagiba@simbioza.eu ali sola@simbioza.eu.

Vabimo vas, da sledite našim objavam tudi na naši:

Najlepša hvala vsem, ki ste vse te tedne vztrajali in GIBAli z nami, res smo se trudili z vsebinami narediti korak naprej in vse vaše lepe besede in pohvale nam ogromno pomenijo!