Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

POGOSTA VPRAŠANJA

SIMBIOZA BTC CITY LAB

Kje se nahaja Simbioza BTC City Lab?

Simbioza BTC City Lab se nahaja v nakupovalnem centru BTC City Ljubljana na Letališki cesti 3 – spodnja etaža Emporiuma.

Ali je dostop do vaših prostorov omogočen tudi invalidom/gibalno oviranim osebam?

Do naših prostorov lahko dostopajo tudi invalidne osebe na vozičkih, ki lahko za dostop do spodnje etaže uporabijo dvigalo (vhod BTC Emporium) ali pa uporabijo klančino pri vhodu na drugi strani stavbe – skladišče YJSK trgovine.

Se je potrebno na delavnice prijaviti? Kako se prijavim na Simbioza delavnice?

Prijava na izbrane delavnice je obvezna. Na delavnice se lahko prijavite preko telefona 040 778 475, preko elektronske pošte lab@simbioza.eu, oziroma preko izbire dogodka.

Koliko udeležencev sprejmete na delavnico?

Na posamezno delavnico sprejmemo največ 12 udeležencev. Ob maksimalni zasedenosti oziroma po potrebi se predavatelju pri izvedbi pridruži tudi asistent. Najmanjše število udeležencev za izvedbo delavnice je 6 udeležencev.

Kaj se zgodi z mojo prijavo, če delavnica odpade oziroma ni izvedena. Se moram prijaviti ponovno?

V primeru premajhnega števila udeležencev ali morebitne višje sile, zaradi katere delavnica odpade, vas o tem pravočasno obvestimo preko sms sporočila, elektronske pošte ali vas pokličemo. Hkrati vas obvestimo tudi o nadomestnem terminu oziroma terminih. Če vam novi termini ustrezajo uredimo prijavo takoj, sicer se lahko kasneje kadarkoli prijavite na delavnice ponovno.

Si lahko računalnik, tablico ali pametni telefon izposodim pri vas?

V primeru da nimate oziroma ne želite uporabljati svojega računalnika oziroma tablice na Simbioza delavnicah, si lahko računalnik ali tablico, proti plačilu, izposodite tudi pri nas. Pametnih telefonov zaenkrat ne izposojamo.

So Simbioza aktivnosti brezplačne?

Delavnice v okviru programa Tretja kariera so našim uporabnikom na voljo brezplačno.

V okviru projekta Simbioza Digitalna Akademija so brezplačne vse aktivnosti za mlade od 15. do vključno 29. leta starosti.
Prav tako je brezplačna udeležba v vseslovenski akciji Simbioza Giba in akciji Pametni s pametnim in sicer za vse generacije, hkrati pa je udeležba brezplačna tudi za starejše, ki se udeležujejo aktivnosti v projektu Simbioza Šola, ki poteka v lokallnem okolju po vsej Sloveniji.

Izbrane aktivnosti so plačljive: individualne ure, počitniško varstvo, rojstnodnevne zabave, izbrane delavnice. Plačljiva je izposoja opreme in izobraževalno gradivo, ki pa nista pogoj za obisk delavnice..

Stara sem 50 let. Se lahko vključim v program brezplačnih delavnic za starejše v okviru programa Tretja kariera, ki je namenjen starejšim od 55 let?

Seveda, delavnicam se lahko prdiružijo vsi, ki bi radi pridobili in nadgradili znanje digitalnih veščin.

Ali izvajate tudi delavnice za iPhone telefon?

Trenutno delavnic za iPhone telefon ne izvajamo. Nudimo pa možnost zakupa individualne ure oziroma ur za učenje uprabe iPhone telefona individualno.

Kje potekajo individualne ure?

Individualne ure nudimo v naših prostorih v Simbioza BTC City Lab-u, lahko pa jih na vašo željo izvedemo tudi pri vas doma ali na morebitni drugi želeni lokaciji.

Ali obstaja možnost izvedbe individualne ure tudi na daljavo?

Individualne ure izvajamo tudi na daljavo.

SIMBIOZA SKUPNOST

Kdo se lahko pridruži Simbioza Skupnosti?

V Simbioza skupnost vabimo in izrekamo dobrodošlico vsem organizacijam in institucijam (javnim/zasebnim), ki želijo skupaj z nami o sodelovati pri promociji in izvajanju aktivnosti na področju medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva, vseživljenjskega učenja, IKT-ja, zdravja, telesne aktivnosti itd. Stopite v stik z nami. Pokličite nas 040 336 311 ali nam pišite na info@simbioza.eu. Veseli bomo našega skupnega sodelovanja.

Kako se lahko kot šola vključimo v projekt Simbioza Šola?

Preprosto. Izpolnite prijavni obrazec tukaj. Po prijavi bomo stopili v stik z vami! Več o projektu, pogojih oziroma obveznostih za sodelovanje si lahko preberete tukaj.

Ali lahko v projektu Simbioza Šola posamezna šola prijavi dva ali več koordinatorjev?

Ne. Koordinator je lahko samo ena oseba. V izvajanje aktivnosti je lahko vključenih več učiteljev in učencev prostovoljcev.

V naši šoli bi želeli gostiti prireditev ob zaključku projekta Simbioza Šola. Se moramo za to prijaviti?

Najlepša hvala za tole vprašanje. Ne obstaja posebna prijava za to, da bi bili gostitelji zaključne prireditve. Dovolj je, da nam vašo željo sporočite na sola@simbioza.eu. Z veseljem se bomo skupaj z ostalimi Simbioza šolami odzvali vašemu povabilu.

Kako se lahko kot vrtec vključimo v projekt Simbioza Vrtec?

Preprosto. Izpolnite prijavni obrazec tukaj. Po prijavi bomo stopili v stik z vami! Več o projektu, pogojih oziroma obveznostih za sodelovanje si lahko preberete tukaj.

V našem Športnem društvu smo se odločili, da letos prvič sodelujemo v akciji Simbioza Giba. Kako se lahko pridružimo akciji?

Preprosto. Izpolnite prijavni obrazec tukaj. Po prijavi bomo stopili v stik z vami! Več o projektu, pogojih oziroma obveznostih za sodelovanje si lahko preberete tukaj.

SIMBIOZA DIGITALNA AKADEMIJA

Sem študentka. Zanima me, če morda izvajate subvencionirane delavnice področju IKT-ja?

Da. V okviru Simbioza Digitalna Akademija izvajamo kontinuirane brezplačne delavnice MS Office, Adobe orodja ipd., ki so brezplačne za vse uporabnike stare od 15. do vključno 29. let. Več informacij o vsebini, načinu prijave na razpisane delavnice Simbioza Digitalna Akademija najdete tukaj.povezava do postrani Simbioza Digitalna Akademija)

Ali poleg počitniškega varstva izvajate še kakšne druge dejavnosti za otroke?

Da. Poleg počitniškega varstva v času poletnih počitnic, skozi leto izvajamo tudi tečaje in delavnice programiranja za otroke in mladostnike Lego WE DO, Scratch, Python ipd., ki potekajo v okviru projekta Coding Akademija. Več informacij o tečajih programiranja najdete tukaj. Organiziramo pa tudi Simbioza rojstnodnevne zabave za otroke, informacije najdete tukaj.

SPLOŠNO

Kako postanem Simbioza prostovoljec/ka?

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Postani prostovoljec/ka ekipe Simbioza! Iščemo motivirane in proaktivne prostovoljce s super veščinami dela z ljudmi in interesom za razvoj naših aktivnosti, ki bi se pridružili naši ekipi!V kolikor bi se nam želeli pridružiti kot Simbioza prostovoljec/ka nas pokličite na 040 336 311 ali nam pišite na info@simbioza.eu.