Projekti

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Preko načel socialnega podjetništva želimo kontinuirano izvajati, razvijati in vzpostavljati dobre prakse na področju medgeneracijskega sodelovanja in dialoga, vseživljenjskega učenja, prostovoljstva, zdravja, aktivnega državljanstva, humanitarnosti, družbenega kapitala, solidarnosti in vzajemnosti, pravičnosti in enakosti, sodelovanja in sobivanja, ki jih ustvarjamo na lokalni, regionalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Naš program preko projektov prispeva k oblikovanju odgovorne skupnosti, na znanju temelječe družbe in ekonomije ter posledično tudi k oblikovanju konkurenčnejših posameznikov vseh generacij, ki bodo s svojim kritičnim in predvsem prilagodljivim mišljenjem dobro pripravljeni na nepredvidljive okoliščine, ki jih prinaša družba prihodnost – ta družba pa bo zagotovo digitalna in dolgoživa. Zato si preko vseh naših aktivnosti prizadevamo za vključujočo družbo – družbo enakih možnosti za vse, ki v ospredje postavlja socialno kohezijo in trajnostni razvoj.

SIMBIOZA

PROJEKTI

Simbioza BTC City Lab

Simbioza BTC City Lab je prvo slovensko inovativno središče tehnologij, znanja, vseživljenjskega učenja, sodelovanja in druženja za odrasle in starejše od 55 let.

Beri dalje

Simbioza Skupnost

Simbioza Skupnost je rezultat našega dela na področju spreminjanja slovenske družbe v trajno, vključujočo skupnost, ki se zaveda pomena tako izkušenj starejših kot energije mlajših.

Beri dalje

Simbioza Digitalna Akademija

Simbioza Digitalna Akademija je trajnostni projekt e-opismenjevanja vseh generacij.

Beri dalje

Simbioza Giba

Simbioza Giba je največja vseslovenska akcija medgeneracijskega povezovanja in športnega udejstvovanja.

Beri dalje

Simbioza Tujina

Bogate izkušnje, preizkušene programe in metodologije ter priznane socialne inovacije delimo z deležniki in kolegi iz regije , EU in sveta ter širimo znanje, primere dobrih praks medgeneracijskega sožitja.

Beri dalje
SIMBIOZA

DIGITALNE REŠITVE

Magda

Mobilna aplikacija za kul in aktivne seniorje

Beri dalje

ČvekiFON

#ostanidoma in pokliči 080 38 07 – brezplačni klepetalnik za starejše

Beri dalje
SIMBIOZA

PARTNERSKI PROJEKTI

Pogum

Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanja prožnega prehajanja med izobraževanjem in lokalnim okoljem v osnovnih šolah

Beri dalje

Girls Do Code

Brezplačno učenje osnov programiranja in logičnega mišljenja za dekleta.

Beri dalje

Medgeneracijsko sodelovanje je IN. Povežimo ljudi za našo boljšo skupno prihodnost.