Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

13. KONGRES ŠPORTA ZA VSE (30. 11. – 1. 12.)

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza Giba > 13. KONGRES ŠPORTA ZA VSE (30. 11. – 1. 12.)

Telesna dejavnost je za osebo, ki ima status invalida, izredno pomembna. Napačno je prepričanje, da gibalno, telesno ali drugače hendikepirana oseba ne more ali ne sme biti športno dejavna. Je pa seveda pomembno, da je vadba strokovno vodena in da se upošteva morebitne omejitve, ki jih stanje zahteva. 13. Kongres športa za vse bo športno rekreacijo invalidov obravnaval z različnih zornih kotov in tako ponudil priložnost, da se zainteresirana strokovna in splošna javnost seznani s predmetno problematiko. 

Kongres je namenjen športnim delavcem, medicinskim strokovnjakom in ostalem strokovnemu osebju, ki se pri svojem delu srečuje z invalidno populacijo, športnim klubom in društvom, ki jim vključevanje invalidne populacije v programe prinaša novo poslovno priložnost, športnim zvezam in vsem ostalim, ki delujejo na podorčju športane rekreacije.

V okviru praktičnega dela kongresa, ki bo potekal v soboto, bo športna unija Slovenije v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskim komitejem izvedla tudi delavnico na temo športne rekreacije invalidov. Udeležba na kongresu zagotavlja pridobitev licence za opravljanje strokovnega dela v športu na področju športne rekreacije, ki jo podeljuje Športna unija Slovenije. (vir: kongres.olympic.si)

Prijave sprejemajo do 28.11. preko spletne strani https://kongres.olympic.si, kjer so na voljo tudi vse potrebne informacije.

13. Kongres športa za vse – ZBORNIK prispevkov prenesete tukaj

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar