Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > GET ONLINE WEEK 2016

Evropski Get Online Week je vsakoletna kampanja za promocijo digitalnih veščin v evropski družbi. Simbioza se z različnimi aktivnostmi pridružuje kampanji!

Evropski Get Online Week je vsakoletna kampanja za promocijo digitalnih veščin v evropski družbi. Namen kampanje je osveščanje in krepitev moči ljudi za bolj samozavestno in veščo uporabo interneta in ostalih tehnologij, ki uporabnikom odpirajo svet priložnosti, ki jih ponuja svetovni splet. Kampanja je podprta s stran javnih oblasti, velikih korporacij in nevladnih organizacij. Poteka vsako leto v mesecu marcu, organizira jo Telecentre Europe, krovna organizacija, ki zastopa evropske mreže centrov za IKT izobraževanje.

Teme in aktivnosti letošnjega leta »Get Online Week 2016«

1. Samozavest in zaupanje na spletu

Podatki kažejo, da več kot 70% Evropejcev ne zaupa varnosti svojih podatkov na spletu. Eden izmed poudarkov kampanje je posameznikom približati splet in jih naučiti uporabe sodobne tehnologije do te mere, da bodo brez zadržkov in strahu koristili prednosti, ki jim jih ta prinaša. Varnost na internetu, osebni podatki in varnost spletne identitete so le nekatere izmed tematik, ki bodo obravnavane v okviru »Get online week« kampanje. 

Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center.

Je prostor, kjer se vsakodnevno dogaja medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in izmenjava znanja. Ker je svet sodobne tehnologije na nek način »pripisan« mlajši generaciji in je hkrati to svet, ki je naša edina realnost, je čas, da postane dostopen in razumljiv vsem. V ta namen imamo v našem medgeneracijskem centru tedenska izobraževanja na različne tematike s področja sodobnih tehnologij. Mladi starejše učijo osnov uporabe računalnika, tablice in pametnega telefona, urejanja digitalnih fotografij in bolj naprednih tematik kot je npr. spletno nakupovanje. Ena izmed tematik, ki jih redno obravnavamo na naših delavnicah je tudi varnost na internetu in varstvo osebnih podatkov in identitete. Želite izvedeti več in se nam pridružiti? Pišite nam na mgc@simbioza.eu, pokličite 040 336 311 ali obiščite našo spletno stran

2. Digitalne službe – del projekta eSkills for Jobs

Medtem ko je 95% mladih v Evropi rednih uporabnikov spleta, je tistih, ki imajo primerne digitalne veščine za iskanje zaposlitve bistveno manj (raziskave kažejo da manj kot 53%). Vsaka zaposlitev v IKT sektorju ustvari tri dodatne zaposlitve na ostalih področjih, kar kaže na pomen tovrstnih zaposlitev. Kar tretjina zaposlenih znotraj Evropske unije ima malo ali nič znanja s področja IKT, čeprav napovedi kažejo, da bo bližnji prihodnosti IKT znanje zahtevano v več kot 90% samostojnih poklicev. »Get Online Week« združuje različne deležnike s področja IKT izobraževanja mladih in jih spodbuja k promociji tovrstnih veščin in organiziranju izobraževanj s področja IKT. Prav tako spodbuja mlade, da se odločijo za nadgradnjo svojih digitalnih veščin in podjetja, da izboljšajo IKT znanje zaposlenih.

eSkills for Jobs, e-Simbioza@ in Get Online Week

Get Online Week je med drugim tudi pomemben mejnik širše kampanje eSkills for Jobs, ki jo vodi Evropska komisija. Evropa potrebuje e-veščine in tega se zavedamo tudi na Simbiozi zato s projektom e-Simbiz@, ki je nacionalni nosilec kampanje eSkills for Jobs že tretje leto zapored, promoviramo      e-veščine med mladimi  in večkrat tedensko v naših prostorih organiziramo dostopna in kakovostna e-izobraževanja z različnih področij. V »Get online week« se nam lahko pridružite na delavnici Moj prvi film, Nadaljevalni delavnici MS Office Excel in vikend delavnici HTML/CSS.

Za pregled ostalih delavnic in aktivnosti, ki jih organiziramo v sklopu projekta e-Simbioz@, prosimo obiščite našo spletno stran: www.e-simbioza.com.

Simbioza brezplačna večerna šola programiranja

Brezplačna večerna šola programiranja ambicioznim in znanja željnim mladim omogoča pridobivanje novih znanj na področju programiranja in e-veščin. Poteka pod okriljem Simbioze Genesis, socialnega podjetja, v sodelovanju z Microsoftom Slovenija. Simbioza večerna šola programiranja poteka od januarja do junija 2016. V prvem mesecu so si udeleženci postavili svoj »programerski« izziv, na podlagi katerega bodo izdelali končni izdelek, ki ga razvijajo v sklopu izobraževanja, ti pa bodo predstavljeni na zaključnem dogodku v mesecu juniju. V izobraževanje je vključenih petnajst mladih deklet in fantov različnih starostnih skupin.

Code your future

»Code your future« je kampanja, ki se v različnih evropskih državah organizira z namenom predstavitve razlage osnovnih veščin kodiranja oz. programiranja mladim in otrokom iz neprivilegiranih okolij.  Cilj kampanje je spremeniti percepcijo mladih v zvezi z digitalnimi veščinami in jim predstaviti pomen in prednosti, ki jih digitalno znanje prinaša pri iskanju zaposlitve.

Kampanji se pridružuje najmanj deset partnerjev iz devetih evropskih držav. Veseli smo, da se Simbioza uvršča mednje in tako nadaljuje poslanstvo promocije digitalnih veščin in e-opismenjevanja Slovencev- tokrat tistih najmlajših.  

V sklopu kampanje bomo organizirali brezplačne delavnice kodiranja, kjer bodo v ta namen usposobljeni predavatelji, mladim predstavili svet kodiranja na način, ki bo dostopen in razumljiv. In kar je najpomembnejše, na način, ki bo najmlajše navdušil nad to veščino prihodnosti!

Delavnice so brezplačne zato nas spremljajte na Facebooku, Twitterju in spletni strani, kjer vas bomo pravočasno obvestili o odprtju in možnostih za prijave. »Code Your Future« kampanja bo naše učilnice zavzela v začetku aprila.

Sorodne objave

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...

Oddajte svoj komentar