Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Granfluencerji: vseslovenski natečaj, ki ga z veseljem podpiramo tudi v Simbiozi

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Granfluencerji: vseslovenski natečaj, ki ga z veseljem podpiramo tudi v Simbiozi

Turistična destinacija Rogaška Slatina je letošnji promocijski kampanji dodala družbeno koristno noto in kot prva povezala starejšo ciljno skupino s popularno digitalno kulturo. Preko natečaja je namreč iskala granfluencerje (https://www.visit-rogaska-slatina.si/si/granfluencer/) – kul babice in kul dedke, ki želijo postati Instagram vplivneži.

Kampanja je zasnovana kot vseslovenski natečaj, s katerim destinacija Rogaška Slatina (www.visit-rogaska-slatina.si) išče granfluencerje – influencerje, ki se uvrščajo v generacijo babic in dedkov 60+ in s svojimi objavami na Instagramu pritegnejo pozornost sledilcev.

Prva slovenska destinacija, ki je v promocijo vključila granfluencerje

Granfluencerji so v tujini popularen in že dobro uveljavljen del spletnih vplivnežev, v Sloveniji pa v ospredje prihajajo šele s to kampanjo. Rogaška Slatina je tako prva slovenska destinacija, ki je v promocijo vključila granfluencerje ter dokazala, da so tudi starejši pomemben del skupnosti in tako kot mladi sposobni delati čudovite fotografije in objave za Instagram.

 

Babice in dedki v dobi digitalizacije

Kampanjo, ki temelji na medgeneracijskem povezovanju in aktivaciji starejše populacije, so zasnovali v agenciji April 8 (https://www.april8.si/si/). Zgodbo v ozadju je predstavila direktorica agencije Urša Mivšek Sitar: »Še posebej starejša populacija je bila v zadnjem letu, v času pandemije, pogosto zapostavljena in desocializirana. Zato jim želimo ponuditi nova digitalna znanja, ki jim bodo pomagala, da so vedno v stiku z ljudmi in svetom.«

 

 

 

Pri tem je ključno vlogo odigrala Simbioza Genesis, socialno podjetje, ki je poskrbelo, da so se granfluencerji v okviru natečaja lahko udeležili brezplačnega spletnega tečaja o Instagramu. Na tečaju so jih mladi iz Simbioze naučili osnov in načel tega družbenega omrežja.

 

Podpora znanih slovenskih influencerk

Zaradi pozitivne družbene naravnanosti kampanje, so k promociji z veseljem pristopile tudi znane slovenske influencerke in priložnost izkoristile za druženje s svojimi starši oz. starimi starši. Z objavami na Instagramu vestno obveščajo o kampanji in pozivajo sledilce, da odprejo profil tudi svojim babicam in dedkom, granfluencerjem pa pomagajo s tedenskimi nalogami in nasveti.

 

 

 

(slika 1) Mojca Cimerman @modernababi in hči Anja
(slika 2) Asja Pivk @asjapivk in mami Dana
(slika 3) Nataša Mernik @natashamernik in babi Justi

 

 

Rogaška Slatina, vir mladostne energije

Dino Markovinovič, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo: »Rogaška Slatina je domovanje mladostne energije, zato tudi letos s kampanjo nagovarjamo starejše, ki si želijo več od življenja in jih vabimo, da se aktivirajo tudi na področju vseživljenjskega učenja, sodobnih trendov in digitalnih orodij.«

Najboljši granfluencer (https://www.visit-rogaska-slatina.si/si/granfluencer/), ki bo v času natečaja s svojimi objavami najbolj navdušil in prepričal, bo nagrajen z VIP oddihom v Rogaški Slatini za dve osebi. Zato spremljajte njihove objave na spletni strani kampanje (https://www.visit-rogaska-slatina.si/si/granfluencer/) in na njihovih Instagram kanalih ter všečkajte objave in jim tako izkažite svojo podporo.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...