Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > Nič vas ne stane, da ste dobrodelni

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,

ne pod palcem skrit zaklad.

Sreča je, ko se delo opravi.

In ko imaš nekoga rad.

(Tone Pavček)

V bližajočih se prazničnih dneh naj srca preplavi občutek topline, radosti in ljubezni. To je tudi čas, ko se spomnimo na tiste, ki potrebujejo podporo. Z veseljem se obračamo na vas, srčne posameznike, ki zmorete deliti to praznično čarobnost z drugimi.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite in brezplačno namenite del svoje dohodnine naši organizaciji. Davčni zavezanec lahko namreč zahteva, da se 1 odstotek dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, kamor sodijo tudi nevladne organizacije.

KAKO?

Svoj del dohodnine nam lahko namenite na 2 načina:

  • elektronsko, z uporabo posebnega obrazca (Doh-Don) preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (davčna številka Simbioze Genesis: 49944606),
  • osebno ali po pošti z uporabo obrazca tukaj, ki ga izpolnete in natisnete ali prenesete v PDF, natisnete in ročno izpolnite. Obrazec NUJNO podpišete in ga odnesete ali pošljete na pristojni finančni urad (seznam finančnih uradov). Obrazec lahko pošljete tudi na Simbioza Genesis, socialno podjetje, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana z navadno pošto in ga bomo v vašem imenu posredovali na FURS.

Skupaj lahko ustvarimo čudeže in medgeneracijske zgodbe!

Vaša dobrota in podpora so ključni za uresničevanje naše vizije boljšega jutri. Hvala!

 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Simbiozniki ustvarjamo skupnost

Včeraj smo se Simbiozniki kreativno družili pod mentorstvom akademskega slikarja Vasje iz artypartysi. Ob dobri družbi, glasbi in pripovedovanju umetniških...

Pripravljen na nove izzive? Potem iščemo tebe!

Še je čas za novoletne obljube - postani prostovoljec v Simbiozi in starejše nauči digitalnih veščin. Prijavi se!