Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Mobilna aplikacija Magda > NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si jo lahko namestite na vaših pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

V sklopu aplikacije z vami delimo različne vsebine – od dnevnih novičk, dogodkov, različnimi izobraževalnimi video prispevki ter

V MAGDA učilnici smo tokrat za vas pripravili nove video vsebine na temo osnovne uporabe računalnika, pametnega telefona in spletnih orodij.

Toplo vabljeni k ogledu kratkih izobraževalnih posnetkov o naslednjih vsebinah:

  • Spoznavanje računalniške miške, kjer so predstavljene njene osnovne funkcije in splošna raba v praksi.
  • Spoznavanje računalniške tipkovnice, video, v katerem spoznamo tipkovnico kot enega ključnih računalniških orodij in glavne tipke in njihove lastnosti.
  • Namestitev spletnega brskalnika Google Chrome, v katerem je nazorno prikazan postopek namestitve brskalnika na računalnik;
  • Spoznavanje privzetega spletnega brskalnika in njegova nastavitev;
  • Praktična raba spletnega orodja za prejem, prenos in pošiljanje večjih datotek (kot so slike, videoposnetki, in druge).
  • Spoznavanje in praktična raba podatkovnega gostovanja in avtomatskega izklopa mobilnih podatkov ob vstopu v tuje omrežje(tema je razdeljena in prikazana v dveh primerih, v katerem naslovimo različna načina avtomatskega izklopa mobilnih podatkov);
  • Spoznavanje mobilne ali osebne podatkovne točke, kdaj se jo uporablja, zakaj ter kako;
  • Priporočila in nasveti za optimalno skrb pametnega telefona, primeri varčevanje baterije in sam optimizator pametne naprave.

Vse poučne vsebine najdete v MAGDA učilnici, s klikom na ikono “Učilnica”. Tam se nahajajo različne izobraževalne vsebine, vezane na osnovno poznavanje računalnika in računalniške opreme, rabe pametnega telefona in priporočil za njegovo optimizirano delovanje ter tudi nekaj prispevkov na temo spletni orodij (kot je na primer t.i. orodje Wetransfer, izredno uporabno za pošiljanje in prejem večjih datotek).

Vse življenje se učimo!”

Vaša Simbioza

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.