Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

OBIŠČITE NAS NA FESTIVALU ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > OBIŠČITE NAS NA FESTIVALU ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Simbioza 2013 bo med 1. in 3. oktobrom 2013 od 9. do 18. ure v medgeneracijski druščini na Festivalu za 3. življenjsko obdobje. Obiščite nas!

Festival za 3. življenjsko obdobje ali krajše F3ŽO letos že 13. leto predstavlja številne dobre prakse in zgodbe o uspehu namenjene starostnikom. Med tem že kar nekaj let pozornost namenja medgeneracijskemu sodelovanju, ki predstavlja glavno vodilo projekta Simbioza. Zato je edino prav, da se obiskovalcem festivala prestavimo tudi mi.

Najdete nas v prvem preddverju (vhod iz podhoda Maximarketa) vsak dan trajanja festivala, med 9. in 18 uro. Na naši stojnici se lahko tako prostovoljci kot tudi udeleženci kar takoj tudi prijavite. Poleg predstavitve bomo dvakrat na dan izvedli tudi računalniške delavnice. Termini so:


–    vsak dan od 9.30. do 11.30. ure: ABC RAČUNALNIK
Na dopoldanski delavnici boste udeleženci izvedeli, kaj je računalnik in za kaj se uporablja. Spoznali boste zunanje dele računalnika, se učili navigacije z miško in uporabe tipkovnice. Govora bo o zagonu računalnika, o namizju, datotekah in mapah. V programu Microsoft Word se boste naučili napisati vabilo in osnovnega urejanja besedil. Naučili se boste spremeniti barvo, velikost in tip pisave, uporabljati presledke. Tekst boste znali tudi označiti, izrezati, kopirati in prilepiti. Nato boste besedilo še shranili in se naučili ugasniti računalnik. Primerna je za popolne začetnike, priporočamo pa nadaljevanje na eni od popoldanskih delavnic Pogumno na internet.

–    vsak dan od 16. do 18. ure: POGUMNO NA INTERNET
Na popoldanski delavnici boste udeleženci izvedeli, kaj je internet in za kaj vse se ga uporablja v vsakdanjem življenju. Izvedeli boste, kako dostopamo do informacij, se naučili uporabljati iskalnik, spoznali pa se boste tudi z brezplačnimi načini komunikacije na internetu. Naučili se boste shranjevanja zaznamkov, da boste lahko priljubljeno spletno stran lažje ponovno obiskali, ter še mnogih drugih stvari za vsakodnevno rabo. Primerna je za osebe, ki so se že spoznali z računalnikom in je idealno nadaljevanje delavnice ABC računalnik.

Na vsaki delavnici je prostora za 8 udeležencev. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava na telefonsko številko 041 362 482 ali na stojnici Simbioza v prvem preddverju Cankarjevega doma. Lepo vabljeni!

Sorodne objave

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva.  Dejanje prostovoljstva in solidarnost, ki jo prostovoljci in prostovoljke izkazujejo s svojim delom,...

Z Green Digital Skills certifikatom do zelene in digitalne kariere

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO z veseljem napoveduje začetek izvajanja certificiranega programa Green Digital Skills, brezplačnega spletnega tečaja, ki...

Simbiozin medgeneracijski dan: inovativno središče na peto obletnico s prenovljenimi prostori (PR sporočilo)

Danes, 30. novembra 2022, so pod sloganom Simbiozin medgeneracijski dan v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana zaživeli prenovljeni...

PROGRAM TRETJA KARIERA DECEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

NOVEMBER se zaključuje in počasi vstopamo v praznični DECEMBER. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki jih bomo...

Oddajte svoj komentar