Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

OBIŠČITE NAS NA FESTIVALU ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > OBIŠČITE NAS NA FESTIVALU ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Simbioza 2013 bo med 1. in 3. oktobrom 2013 od 9. do 18. ure v medgeneracijski druščini na Festivalu za 3. življenjsko obdobje. Obiščite nas!

Festival za 3. življenjsko obdobje ali krajše F3ŽO letos že 13. leto predstavlja številne dobre prakse in zgodbe o uspehu namenjene starostnikom. Med tem že kar nekaj let pozornost namenja medgeneracijskemu sodelovanju, ki predstavlja glavno vodilo projekta Simbioza. Zato je edino prav, da se obiskovalcem festivala prestavimo tudi mi.

Najdete nas v prvem preddverju (vhod iz podhoda Maximarketa) vsak dan trajanja festivala, med 9. in 18 uro. Na naši stojnici se lahko tako prostovoljci kot tudi udeleženci kar takoj tudi prijavite. Poleg predstavitve bomo dvakrat na dan izvedli tudi računalniške delavnice. Termini so:


–    vsak dan od 9.30. do 11.30. ure: ABC RAČUNALNIK
Na dopoldanski delavnici boste udeleženci izvedeli, kaj je računalnik in za kaj se uporablja. Spoznali boste zunanje dele računalnika, se učili navigacije z miško in uporabe tipkovnice. Govora bo o zagonu računalnika, o namizju, datotekah in mapah. V programu Microsoft Word se boste naučili napisati vabilo in osnovnega urejanja besedil. Naučili se boste spremeniti barvo, velikost in tip pisave, uporabljati presledke. Tekst boste znali tudi označiti, izrezati, kopirati in prilepiti. Nato boste besedilo še shranili in se naučili ugasniti računalnik. Primerna je za popolne začetnike, priporočamo pa nadaljevanje na eni od popoldanskih delavnic Pogumno na internet.

–    vsak dan od 16. do 18. ure: POGUMNO NA INTERNET
Na popoldanski delavnici boste udeleženci izvedeli, kaj je internet in za kaj vse se ga uporablja v vsakdanjem življenju. Izvedeli boste, kako dostopamo do informacij, se naučili uporabljati iskalnik, spoznali pa se boste tudi z brezplačnimi načini komunikacije na internetu. Naučili se boste shranjevanja zaznamkov, da boste lahko priljubljeno spletno stran lažje ponovno obiskali, ter še mnogih drugih stvari za vsakodnevno rabo. Primerna je za osebe, ki so se že spoznali z računalnikom in je idealno nadaljevanje delavnice ABC računalnik.

Na vsaki delavnici je prostora za 8 udeležencev. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava na telefonsko številko 041 362 482 ali na stojnici Simbioza v prvem preddverju Cankarjevega doma. Lepo vabljeni!

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Oddajte svoj komentar