Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

ORODJA ZA POMOČ PRI USTVARJANJU KJERKOLI

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza Digitalna Akademija > ORODJA ZA POMOČ PRI USTVARJANJU KJERKOLI

Dandanes smo priča izredno hitrim spremembam načina opravljanja zaposlitve. Nova tehnologija, ki omogoča, da smo dosegljivi v vsakem trenutku in na različnih koncih sveta, je postavila tudi nove temelje za različne alternativne načine dela, ki niso več odvisne od pisarne in namiznega računalnika. Vsaj enkrat tedensko vsak peti delavec opravlja delo na daljavo. Prilagodljivi načini dela zahtevajo spoštovanje delovne norme s to razliko, da je delovnik prilagojen in po potrebi tudi razdrobljen. Delovne naloge, ki jih lahko opravite kjerkoli in niso vezane na pisarno, boste lažje opravili s širšo paleto digitalnih znanj. Spodaj naštevamo nekaj digitalnih orodij, ki jih lahko pobližje spoznate tudi na Simbioza Digitalni Akademiji!

Znanje MS Word-a in Excela-a

Sodobna pisarniška orodja ponujajo številne funkcionalnosti, a nobeno ni tako napredno, kot zbirka Office 365. Še pred kratkim je bila za dostop od doma ali na terenu potrebna draga oprema, ki je zahtevala drago vzdrževanje. Nič več ni tako. Osnovno znanje orodij kot sta MS Word in Excel je za delo na daljavo ključnega pomena. Word je najpogosteje uporabljeno orodje in kljub temu, da veliko ljudi z njim dela že mnogo let, nekatere funkcije Word-a še vedno ostajajo neodkrite.

Excel omogoča podjetjem in zaposlenim, da odklenejo potencial njihovih informacij z uporabo formul čez celo preglednico, prikaza in obdelavo podatkov. Ne gre zgolj za urejevanje podatkov in pisnih vsebin; pač pa je delo potrebno do delodajalca dostaviti v strukturirani, estetski in berljivi obliki.

WordPress in spletne predstavitve

Dandanes ima v večini že vsako podjetje svojo spletno stran in te so v kontekstu poslovanja največkrat prvi stik s stranko. Najbolj pomembno je, da je spletna stran redno posodobljena in polnjena z aktualno vsebino. Ker je WordPress ena izmed najbolj vsestranskih, brezplačnih ter enostavnih platform za izdelavo spletnih strani, je znanje o uporabi aplikacije zelo priporočljivo. WordPress je izjemno uporaben, saj lahko uporabljate vse vrste grafik, slušnih in video tipov – tako so vsebine vašega podjetja res pregledne in privlačne za obiskovalca spletne strani. WordPress znanje izdelave in upravljanje spletne strani ter različni drugi načini spletne predstavitve so velik plus pri delu na daljavo.

Indesign, Lightroom in oblikovanje promocijskega materiala

Pri novih, sodobnih načinih dela lahko s pravimi znanji ustvarjamo praktično kjerkoli. Osnove obdelovanja fotografij, video posnetkov in letakov so tako zelo priročno znanje. Če obvladate programa Indesign ali Lightroom, bodo izdelki ustvarjeni po vaši meri. S tem znanjem boste postali pravi oblikovalec in že osnove vam lahko pomagajo, da je vaš material sijoče obdelan točno tako, kot ste si ga zamislili sami.

Veliko je različnih orodij in znanj, ki nam pridejo prav pri nalogah, ki jih lahko opravljamo kjerkoli. Seveda se iz nabora najrazličnejših orodij sami odločimo, katere potrebujemo in tiste najbolj pomembne za naše delo še dodatno nadgradimo. Vabljeni, da si ogledate podrobnejši program na www.e-simbioza.com in izberete pravega zase!

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...

Oddajte svoj komentar