Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Platforma Digitalno vključeni z novim videom o preprečevanju padcev starejših v domu

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Platforma Digitalno vključeni z novim videom o preprečevanju padcev starejših v domu

Spletna platforma Digitalno vključeni je objavila nov video z nasveti in navodili za prilagoditev doma v cilju preprečevanja padcev starejših oseb, ki so najpogostejši vzrok poškodb v tej demografski skupini.

Spletna platforma Digitalno vključeni, ki se osredotoča na izboljšanje kakovosti življenja starejših oseb skozi digitalno vključenost, je objavila pomemben video z nasveti za preprečevanje padcev v domu. Padci so najpogostejši vzrok poškodb pri starejših in pogosto vodijo do resnih zdravstvenih posledic.

Video vsebuje koristna navodila in nasvete, kako z majhnimi spremembami v domu zmanjšati tveganje za padce. “Že male spremembe doma vam lahko pomagajo, da bo vaš dom primernejši in bolj varen za starejše osebe,” sporočajo predstavniki platforme Digitalno vključeni.

Za ogled videa je potrebna prijava na spletni platformi. 

Video je odličen vir za vse, ki se ukvarjajo s skrbjo za starejše osebe ali želijo svoj dom narediti varnejši za starejše družinske člane. Praktična navodila zajemajo različne aspekte doma, od izbire primerne obutve do prilagoditve pohištva in svetlobnih virov.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran digitalnovkljuceni.si ali se prijavite na platformo za dostop do celotnega nabora videov in drugih virov, ki vam lahko pomagajo izboljšati kakovost življenja starejših oseb.

Digitalna platforma, prva te vrste v Sloveniji, omogoča možnost aktivne participacije in medgeneracijske izmenjave in s tem prispeva k povečanju digitalne pismenosti starejših, njihovi večji družbeni vključenosti in k zmanjševanju medgeneracijskega digitalnega razkoraka.

Več o platformi Digitalno vključeni si lahko preberete tukaj.

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.