Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na temo »Neresnične informacije na spletu«. Za oddajo kreativnih izdelkov boste imeli na voljo kar mesec dni več časa! Izdelke sprejemamo do 14. aprila 2023.

Spodbujanje ozaveščanja učencev osnovnih šol o problematiki neresničnih informacij

Namen natečaja je spodbujati ozaveščanje učencev osnovnih šol o problematiki neresničnih informacij na spletu in družbenih omrežjih ter krepitev zavedanja o uporabi spletne komunikacije. Najboljši trije udeleženci bodo vabljeni na sprejem k ministrici dr. Emiliji Stojmenovi Duh.

K prijavi na nagradni natečaj vabijo osnovnošolke in osnovnošolce, ki želijo s svojimi umetniškimi in ostali kreativnimi izdelki v digitalni obliki na poseben način osvetliti tematiko neresničnih informacij na spletu. Natečaj poteka od 14. februarja do vključno 14. aprila 2023. Na natečaju lahko sodelujejo vsi učenci osnovnih šol in osnovnih šol s prilagojenim programom. Učenci naj se individualno prijavijo prek elektronskega naslova natecaj.mdp@gov.si s prijavnico, dostopno na koncu te novice.

Natečajni izdelki morajo biti poslani v digitalni obliki:

  • Fotografija izdelka,
  • Esej,
  • GIF,
  • Video,
  • Predstavitev,
  • Infografika,
  • Drugi digitalni mediji.

Izdelke, ki jih bodo udeleženci oddali na elektronski naslov natecaj.mdp@gov.si, bo pregledala in ocenila štiričlanska komisija, sestavljena iz vrst organizatorja natečaja. Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala izvirnost, kreativnost vsebine, dovršenost izdelka, kakovost vizualnega prikaza in vključene izobraževalne vsebine na temo neresničnih informacij na spletu.

Način in rok oddaje prijave

Prijave, vključno z dokončnimi izdelki udeležencev, sprejemamo do 14. aprila 2023, do 23:55.

Več informacij: Gov.si

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.