Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

PODJETNIŠKE VEŠČINE ZA ŽENSKE V DIGITALNEM SVETU – URESNIČIMO IDEJE – RAZPISAN DODATEN TERMIN V SEPTEMBRU!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > PODJETNIŠKE VEŠČINE ZA ŽENSKE V DIGITALNEM SVETU – URESNIČIMO IDEJE – RAZPISAN DODATEN TERMIN V SEPTEMBRU!

25-urni brezplačni izobraževalni program, namenjen izključno ženskam, smo razvili v okviru evropskega projekta Erasmus+ Enterpreneurship for Women in Digital World skupaj s tremi evropskimi partnerji, kot odgovor na trenutne razmere na trgu dela in v gospodarstvu, ki med drugim rezultirajo  v drastičnem povečanju brezposelnosti in nas vse bolj kot kadarkoli prej postavljajo pred težke odločitve o nadaljnjih ali novih korakih na naših kariernih poteh. Zagotovo pa so te odločitve še posebej težke za ženske.

Vključitev v program Uresničimo ideje je zato prav v tem trenutku ODLIČNA PRILOŽNOST za krepitev, izpopolnjevanje ter razvoj digitalnih in podjetniških veščin, ki bodo ženskam zagotovo pomagale na poti k boljšim zaposlitvenim priložnostim.

Program združuje tri pomembna področja, in sicer DIGITALNE VEŠČINE, PODJETNIŠKO MIŠLJENJE in SPOSOBNOST VODENJA PROJEKTOV, hkrati pa poleg usvajanj podjetniških znanj, pripomore tudi h krepitvi SAMOZAVESTI in OSEBNOSTNI RASTI, saj temelji na interaktivni, aktivni in angažirani participaciji udeleženk, ki program tako ne le soustvarjajo, ampak tudi na osnovi skupinske in individualne dinamike narekujejo njegov potek, kar program Uresničimo ideje, bistveno razlikuje od podobnih programov.

Visokokvalitetna izvedba programa je dosežena preko principov odprtega in aktivnega dela v majhnih skupinah (največ do 12 udeleženk), v katerih ključno vlogo odigra predavatelj, katerega naloga je, da poleg profesionalne in odgovorne izvedbe učnega kurikuluma, v skupini vzpostavi dinamičen odnos, ki temelji na medsebojnemu zaupanju vseh udeleženih v učnem procesu, ki je zasnovan na treh skrbno strukturiranih učnih modulih.

V prvem modulu se boste poleg medsebojnega spoznavanja seznanile s samim potekom učnega procesa, cilji in seveda ključnimi pojmi programa (kaj je projekt in projektno vodenje, značilnosti življenjskega cikla projekta, kako najti oziroma izbrati pravo idejo, kako nastaviti meje projekta, poslovni načrt itd.), pri čemer je pri razvoju kompetence podjetnosti v tem učnem modulu poseben poudarek dan na razvoj in krepitev kompetence kreativnosti ter sposobnosti prepoznavanja priložnosti in izbire podjetniške ideje. Na področju digitalne pismenosti se boste naučile predvsem, kako preko različnih IKT orodij najti, izbrati, upravljati in deliti podatke za svoje projekte.

Drugi modul je namenjen poglobljenemu načrtovanju projekta (analiza deležnikov, struktura razčlenitve dela, sredstva, proračun itd.). Hkrati pa se boste naučile tudi kako povečati učinkovitost projekta in lastnega dela s pomočjo uporabe različnih IKT orodij.

Tretji modul pa s perspektive podjetništva v ospredje postavlja predvsem komunikacijske veščine (načrtovanje, oblikovanje in izvedba komunikacijskega načrta, osnove avtorskih pravic in licence za prosto uporabo itd.), hkrati pa je namenjen povečanju sposobnosti za delo v ekipi in prevzemanju odgovornosti za naloge, kadar udeleženke delujejo v ekipi. Na digitalnem področju pa je poudarek dan na razvoj digitalne vsebine (prilagajanje in deljenje digitalnih vsebin) ter spoznavanju IKT orodij za še bolj učinkovito komunikacijo in sodelovanje s članicami ekipe.

Program Uresničimo ideje poleg potrdila ob zaključku izobraževanja uporablja tudi inovativno in edinstveno tehniko za potrditev usvojenih veščin udeleženk, in sicer t.i. DIGITALNO ZNAČKO ZA VSEŽIVLJENJSKO UČENJE.

Za pridobitev digitalne značke bodo morale udeleženke ob koncu vsakega modula opraviti spletni test, ki bo ovrednotil njihove podjetniške, digitalne in projektne veščine, pridobljene v posameznih fazah izobraževalnega procesa. Z odprto značko lahko udeleženke delijo svoje dosežke na spletu, družbenih omrežjih, LinkedInu in svojih spletnih straneh, kar lahko tudi vodi do novih zaposlitvenih priložnosti in odpre nove karierne možnosti.

25-urni brezplačni izobraževalni program Uresničimo ideje – Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu, bo potekal v prostorih Simbioza BTC CITY Lab v Ljubljani, Letališka cesta 3, in sicer

v SREDO, 16. septembra 2020 med 15.30 do 20.30 uro,

v SOBOTO 19. septembra 2020, med 9.00 do 18.00 uro,

v SREDO, 23. septembra 2020, od 15.30 do 20.30 uro.

Prijavni obrazec najdete TUKAJ

S seboj prinesite računalnik. V primeru, da računalnika nimate, si računalnik lahko brezplačno izposodite pri nas.

Prijave sprejemamo do vključno PETKA, 11. septembra 2020. Število mest je omejeno!

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected] in telefonu 040-336-311.

ZATOREJ NE ODLAŠAJTE, STOPITE V STIK Z NAMI IN TUDI VI URESNIČITE IDEJE SKUPAJ Z NAMI!

VLJUDNO VABLJENE!

Delovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

SIMBIOZO PONOSNO PREDSTAVLJA:

Sorodne objave

Priznanje MEGA NAVDIH 2022 je naše!

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza je za projekt ‘Simbioza skupnost‘ prejel priznanje MEGA navdih 2022. V Simbiozi pletemo vezi medgeneracijskega...

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva.  Dejanje prostovoljstva in solidarnost, ki jo prostovoljci in prostovoljke izkazujejo s svojim delom,...

Z Green Digital Skills certifikatom do zelene in digitalne kariere

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO z veseljem napoveduje začetek izvajanja certificiranega programa Green Digital Skills, brezplačnega spletnega tečaja, ki...

Simbiozin medgeneracijski dan: inovativno središče na peto obletnico s prenovljenimi prostori (PR sporočilo)

Danes, 30. novembra 2022, so pod sloganom Simbiozin medgeneracijski dan v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana zaživeli prenovljeni...