Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

POSTANI SIMBIOZA PROSTOVOLJEC/KA!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > POSTANI SIMBIOZA PROSTOVOLJEC/KA!

Simbioza Genesis, socialno podjetje, išče nove prostovoljce za pomoč v »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru« na Dunajski cesti 22 in na naši novi lokaciji v Simbioza BTC City Lab-u (kletna etaža stavbe Emporium).

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Postani prostovoljec/ka ekipe Simbioza! Iščemo motivirane in proaktivne prostovoljce s super veščinami dela z ljudmi in interesom za razvoj naših aktivnosti, ki bi se pridružili naši ekipi!

Medgeneracijski center (Dunajska 22, Ljubljana):

Iščemo nekoga, ki bi starejšim pomagal osvojiti osnovno delo z računalnikom, tablico in pametnim telefonom. Za vse delavnice imamo že vnaprej pripravljene priročnike in učne načrte. 

Prav tako ščemo dodatno pomoč za fitnes možganov in krepitev spomina z raznimi miselnimi nalogami, igrami in podobno. Primerno literature lahko dobite tudi v naši mini knjižnici.

 Odprti smo tudi za druge delavnice (glede na vaše interesno področje), na primer:
– drugi tuji jeziki (pri nas že poteka nadaljevalni tečaj angleščine, povpraševanje je tudi po italijanščini, francoščini in nemščini)
– potopisna predavanja (če ste bili kje, pa bi želeli to podeliti zainteresiranemu občinstvu, potem smo pravi naslov)
– razstave (pri nas lahko razstavite svoje slike, fotografije…)
– tečaj digitalne fotografije
– razna predavanja o zdravem načinu življenja, gibanju in drugih temah, ki bi znale biti zanimive za starejše občinstvo
– bralni krožek
– debatni krožek
– ustvarjalne delavnice
– ples za starejše
– gledališče ali film za starejše.

Simbioza BTC City LAB:

• Iščemo izvajalca//ko delavnice začetnega računalniškega tečaja (osnovni nivo). Kot prostovoljec/ka boste 1x na teden za 2 šolski uri (dopoldan ali popoldan po dogovoru) pomagali pri izvajanju izobraževanja starejših na področju pametne tehnologije in vsakdanje rabe pametnih naprav.
• Medtem ko boste opravljali prostovoljsko delo, boste spoznavali našo prijazno Simbioza skupnost ter urili veščine izvajanja aktivnosti, javnega nastopanja, dela z ljudmi ter nadgrajevali svoje digitalne veščine.
• Pred samim začetkom boste imeli izobraževanje in usposabljanje o delu s starejšimi, prostovoljstvu in predstavitvijo programa in vašega dela.
• V zameno vam ponujamo dodatna neformalna izobraževanja ter morebitno podporo pri nadaljnji karierni orientaciji.
• Prav tako ponujamo možnost opravljanja prakse za študij.


O TEBI:
• Si potrpežljiv/a, rad/a delaš z ljudmi, jim pomagaš in rada predajaš znanja
• Bi se preizkusil/a v izvajanju delavnic s starejšimi
• Razumeš (ali želiš spoznati) delovanje socialnega podjetništva, medgeneracijskega sodelovanja in vseživljenjskega učenja
• Rad/a komuniciraš in si pozoren/na do drugih
• Se znajdeš v različnih situacijah
• Rad/a delaš v ekipi in z ekipo.


O NAS:

Smo največja zgodba medgeneracijskega sodelovanja v Sloveniji. Izvajamo brezplačne aktivnosti digitalnega opismenjevanja (računalniki, tablice, pametni telefoni, napredna tehnologija – VR očala, ipd.) ter medgeneracijskega gibanja (Simbioza Giba). Iščemo prostovoljske okrepitve v naših dveh centrih: Simbioza medgeneracijski center je trajnostno nadaljevanje ene največjih vseslovenskih prostovoljskih akcij Simbioza med generacijami, ki je od leta 2011 pa do danes povezala več 100.000 ljudi z namenom računalniškega opismenjevanja starejših.Druga lokacija se nahaja na Letališki 3 v BTC, kjer smo lani odprli novo inovativno središče za starejše od 50 let z namenom, da jih seznanimo z napredno tehnologijo in poučimo o vsakdanji (varni) rabi le-te. Delavnice, ki običajno potekajo 1x tedensko po 1 do 2 uri, izvajajo prostovoljci po vnaprejšnjem izobraževanju in usposabljanju. Za novo sezono, ki se prične s septembrom, iščemo nove sodelavce, ki bi želeli pridobiti dodatne izkušnje v podajanju znanja, pri delu s starejšimi ali pa bi preprosto želeli prispevati družbi.

ZAINTERESIRANI?
Super! Prijavite se s kratko predstavitvijo, zakaj se vidite pri nas, in življenjepisom na:

Za Simbioza BTC City Lab: lab@simbioza.eu s pripisom “Prostovoljec/ka LAB”.

Za Medgeneracijski center (Dunajska 22, LJ):  mgc@simbioza.eu s pripisom “Prostovoljec/ka MGC” ali nas pokličite na: 040 336 311.

Razpis je odprt do 20.8.2018, informativni razgovori bodo potekali že v tekočem tednu.

Vabljeni!

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...

Oddajte svoj komentar