Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

POSTANI SIMBIOZA PROSTOVOLJEC/KA!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > POSTANI SIMBIOZA PROSTOVOLJEC/KA!

Simbioza Genesis, socialno podjetje, išče nove prostovoljce za pomoč v »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru« na Dunajski cesti 22 in na naši novi lokaciji v Simbioza BTC City Lab-u (kletna etaža stavbe Emporium).

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Postani prostovoljec/ka ekipe Simbioza! Iščemo motivirane in proaktivne prostovoljce s super veščinami dela z ljudmi in interesom za razvoj naših aktivnosti, ki bi se pridružili naši ekipi!

Medgeneracijski center (Dunajska 22, Ljubljana):

Iščemo nekoga, ki bi starejšim pomagal osvojiti osnovno delo z računalnikom, tablico in pametnim telefonom. Za vse delavnice imamo že vnaprej pripravljene priročnike in učne načrte. 

Prav tako ščemo dodatno pomoč za fitnes možganov in krepitev spomina z raznimi miselnimi nalogami, igrami in podobno. Primerno literature lahko dobite tudi v naši mini knjižnici.

 Odprti smo tudi za druge delavnice (glede na vaše interesno področje), na primer:
– drugi tuji jeziki (pri nas že poteka nadaljevalni tečaj angleščine, povpraševanje je tudi po italijanščini, francoščini in nemščini)
– potopisna predavanja (če ste bili kje, pa bi želeli to podeliti zainteresiranemu občinstvu, potem smo pravi naslov)
– razstave (pri nas lahko razstavite svoje slike, fotografije…)
– tečaj digitalne fotografije
– razna predavanja o zdravem načinu življenja, gibanju in drugih temah, ki bi znale biti zanimive za starejše občinstvo
– bralni krožek
– debatni krožek
– ustvarjalne delavnice
– ples za starejše
– gledališče ali film za starejše.

Simbioza BTC City LAB:

• Iščemo izvajalca//ko delavnice začetnega računalniškega tečaja (osnovni nivo). Kot prostovoljec/ka boste 1x na teden za 2 šolski uri (dopoldan ali popoldan po dogovoru) pomagali pri izvajanju izobraževanja starejših na področju pametne tehnologije in vsakdanje rabe pametnih naprav.
• Medtem ko boste opravljali prostovoljsko delo, boste spoznavali našo prijazno Simbioza skupnost ter urili veščine izvajanja aktivnosti, javnega nastopanja, dela z ljudmi ter nadgrajevali svoje digitalne veščine.
• Pred samim začetkom boste imeli izobraževanje in usposabljanje o delu s starejšimi, prostovoljstvu in predstavitvijo programa in vašega dela.
• V zameno vam ponujamo dodatna neformalna izobraževanja ter morebitno podporo pri nadaljnji karierni orientaciji.
• Prav tako ponujamo možnost opravljanja prakse za študij.


O TEBI:
• Si potrpežljiv/a, rad/a delaš z ljudmi, jim pomagaš in rada predajaš znanja
• Bi se preizkusil/a v izvajanju delavnic s starejšimi
• Razumeš (ali želiš spoznati) delovanje socialnega podjetništva, medgeneracijskega sodelovanja in vseživljenjskega učenja
• Rad/a komuniciraš in si pozoren/na do drugih
• Se znajdeš v različnih situacijah
• Rad/a delaš v ekipi in z ekipo.


O NAS:

Smo največja zgodba medgeneracijskega sodelovanja v Sloveniji. Izvajamo brezplačne aktivnosti digitalnega opismenjevanja (računalniki, tablice, pametni telefoni, napredna tehnologija – VR očala, ipd.) ter medgeneracijskega gibanja (Simbioza Giba). Iščemo prostovoljske okrepitve v naših dveh centrih: Simbioza medgeneracijski center je trajnostno nadaljevanje ene največjih vseslovenskih prostovoljskih akcij Simbioza med generacijami, ki je od leta 2011 pa do danes povezala več 100.000 ljudi z namenom računalniškega opismenjevanja starejših.Druga lokacija se nahaja na Letališki 3 v BTC, kjer smo lani odprli novo inovativno središče za starejše od 50 let z namenom, da jih seznanimo z napredno tehnologijo in poučimo o vsakdanji (varni) rabi le-te. Delavnice, ki običajno potekajo 1x tedensko po 1 do 2 uri, izvajajo prostovoljci po vnaprejšnjem izobraževanju in usposabljanju. Za novo sezono, ki se prične s septembrom, iščemo nove sodelavce, ki bi želeli pridobiti dodatne izkušnje v podajanju znanja, pri delu s starejšimi ali pa bi preprosto želeli prispevati družbi.

ZAINTERESIRANI?
Super! Prijavite se s kratko predstavitvijo, zakaj se vidite pri nas, in življenjepisom na:

Za Simbioza BTC City Lab: lab@simbioza.eu s pripisom “Prostovoljec/ka LAB”.

Za Medgeneracijski center (Dunajska 22, LJ):  mgc@simbioza.eu s pripisom “Prostovoljec/ka MGC” ali nas pokličite na: 040 336 311.

Razpis je odprt do 20.8.2018, informativni razgovori bodo potekali že v tekočem tednu.

Vabljeni!

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...

Oddajte svoj komentar