Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

PRIHAJA NOV PORTAL EUPRAVA. SPOZNAJ GA S SIMBIOZO!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > PRIHAJA NOV PORTAL EUPRAVA. SPOZNAJ GA S SIMBIOZO!

V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Direktoratom za informatiko na Simbiozi pripravljamo BREZPLAČNE DELAVNICE O UPORABI NOVEGA PORTALA eUprava.

23. novembra prihaja popolnoma prenovljen portal eUprava.

Le-ta sicer ni nekaj novega, saj portal eUprava že dobrih 10 let ponuja hitrejši, spletni dostop do raznovrstnih vsebin in oddaje vlog brez obiska upravne enote. Vendar izkušnje in odziv kaže,  da je bil portal morda nekoliko preveč kompleksen, pripravljen v preveč uradniškem tonu…skratka, uporabniku neprijazen. Zato se je s koncem leta 2013 začela pripravljati korenita prenova portala, ki je v središče postavila uporabnika in dobro uporabniško izkušnjo.

Na Simbiozi pozdravljamo elektronske in spletne rešitve, ki  lajšajo vsakdan in vodijo v sodobno e-družbo. Vendar morajo biti te rešitve dostopne in primerne za vse, tudi tiste, ki se računalniških veščin šele učijo/učite. Odločili smo se, da priskočimo na pomoč vsem, ki ste nekoliko negotovi pri rokovanju s spletnim dostopanjem do e-Uprave in koriščenju njenih prednosti.

Zato v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Direktoratom za informatiko na Simbiozi pripravljamo

BREZPLAČNE DELAVNICE O UPORABI NOVEGA PORTALA eUprava.

Delavnice bodo potekale VSAK DAN, od 23. do vključno 30. novembra, v dopoldanskih in popoldanskih terminih. Do natančnejšega koledarja delavnic dostopate preko spletne strani www.e-simbioza.com oziroma kliknite TUKAJ.

Na delavnice se je potrebno PREDHODNO PRIJAVITI. To lahko storite:

  • s pomočjo spletne prijave, do katere dostopate TUKAJ ali
  • preko telefonske številke 040 336 311.

Delavnice bodo razdeljene v dva (2) sklopa:.

1.        Digitalni certifikat: kaj je digitalni certifikat, kje ga dobim, kaj mi omogoča, kako ga namestim in uporabljam

2.        Moja e-Uprava: kako je spletni portal eUprava sestavljen, kako ga uporabljati, kako uporabljati modul Moja eUprava, na katerem se bo med drugim mogoče povezovati do različnih virov podatkov (Registra vozil in listin, Registra pogrešanih dokumentov, Registra nepremičnin, Centralnega registra prebivalstva…), kako preko spleta oddati vloge…

Ob koncu delavnice boste prejeli tudi svoj izvod priročnika, s pomočjo katerega boste tudi v prihodnje lažje samostojno dostopali in uporabljali portal eUprava.

Simbioza bo organizirala tudi BREZPLAČNO INFO TOČKO, kjer boste udeleženci lahko pridobili dodatne informacije.

Naša izobraževanja so primerna za vse generacije, nanje ste vabljeni prav vsi, ki bi se želeli seznaniti z uporabo prenovljenega portala, ne glede na predhodno znanje.

Vsem udeležencem priporočamo, da si še pred obiskom delavnice pridobite digitalno potrdilo za elektronsko uporabo (vendar le-to za udeležbo na delavnici NI pogoj). Svetujemo tudi, da na delavnice prinesete osebni prenosni računalnik, če želite da vam pomagamo pri nameščanju digitalnega potrdila. V nasprotnem primeru bodo na razpolago Simbiozini računalniki.

Digitalno potrdilo, sodobno alternativo klasičnim osebnim identifikatorjem, je mogoče pridobiti BREZPLAČNO NA UPRAVNIH ENOTAH, katerih seznam in uradne ure najdete TUKAJ. Obrazec za zahtevek lahko najdete tudi na SPLETNI STRANI. Več informacij o postopkuTUKAJ.

Nov portal eUprava vam prinaša veliko izboljšav – poenostavljen in pregleden portal, prilagojenost ljudem s posebnimi potrebami, mobilnim uporabnikom  ter narodnim manjšinam, boljši in slovenskemu jeziku prilagojen iskalnik, ter druge uporabne vsebine.

Simbioza pa je tu za vas, da vam olajša začetne korake na poti k spletnem poslovanju in pomaga pri koriščenju vseh njenih prednosti.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na

e-mail: info@simbioza.eu

tel.št.: 040 336 311

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar