Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

PRIHAJA NOV PORTAL EUPRAVA. SPOZNAJ GA S SIMBIOZO!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > PRIHAJA NOV PORTAL EUPRAVA. SPOZNAJ GA S SIMBIOZO!

V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Direktoratom za informatiko na Simbiozi pripravljamo BREZPLAČNE DELAVNICE O UPORABI NOVEGA PORTALA eUprava.

23. novembra prihaja popolnoma prenovljen portal eUprava.

Le-ta sicer ni nekaj novega, saj portal eUprava že dobrih 10 let ponuja hitrejši, spletni dostop do raznovrstnih vsebin in oddaje vlog brez obiska upravne enote. Vendar izkušnje in odziv kaže,  da je bil portal morda nekoliko preveč kompleksen, pripravljen v preveč uradniškem tonu…skratka, uporabniku neprijazen. Zato se je s koncem leta 2013 začela pripravljati korenita prenova portala, ki je v središče postavila uporabnika in dobro uporabniško izkušnjo.

Na Simbiozi pozdravljamo elektronske in spletne rešitve, ki  lajšajo vsakdan in vodijo v sodobno e-družbo. Vendar morajo biti te rešitve dostopne in primerne za vse, tudi tiste, ki se računalniških veščin šele učijo/učite. Odločili smo se, da priskočimo na pomoč vsem, ki ste nekoliko negotovi pri rokovanju s spletnim dostopanjem do e-Uprave in koriščenju njenih prednosti.

Zato v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Direktoratom za informatiko na Simbiozi pripravljamo

BREZPLAČNE DELAVNICE O UPORABI NOVEGA PORTALA eUprava.

Delavnice bodo potekale VSAK DAN, od 23. do vključno 30. novembra, v dopoldanskih in popoldanskih terminih. Do natančnejšega koledarja delavnic dostopate preko spletne strani www.e-simbioza.com oziroma kliknite TUKAJ.

Na delavnice se je potrebno PREDHODNO PRIJAVITI. To lahko storite:

  • s pomočjo spletne prijave, do katere dostopate TUKAJ ali
  • preko telefonske številke 040 336 311.

Delavnice bodo razdeljene v dva (2) sklopa:.

1.        Digitalni certifikat: kaj je digitalni certifikat, kje ga dobim, kaj mi omogoča, kako ga namestim in uporabljam

2.        Moja e-Uprava: kako je spletni portal eUprava sestavljen, kako ga uporabljati, kako uporabljati modul Moja eUprava, na katerem se bo med drugim mogoče povezovati do različnih virov podatkov (Registra vozil in listin, Registra pogrešanih dokumentov, Registra nepremičnin, Centralnega registra prebivalstva…), kako preko spleta oddati vloge…

Ob koncu delavnice boste prejeli tudi svoj izvod priročnika, s pomočjo katerega boste tudi v prihodnje lažje samostojno dostopali in uporabljali portal eUprava.

Simbioza bo organizirala tudi BREZPLAČNO INFO TOČKO, kjer boste udeleženci lahko pridobili dodatne informacije.

Naša izobraževanja so primerna za vse generacije, nanje ste vabljeni prav vsi, ki bi se želeli seznaniti z uporabo prenovljenega portala, ne glede na predhodno znanje.

Vsem udeležencem priporočamo, da si še pred obiskom delavnice pridobite digitalno potrdilo za elektronsko uporabo (vendar le-to za udeležbo na delavnici NI pogoj). Svetujemo tudi, da na delavnice prinesete osebni prenosni računalnik, če želite da vam pomagamo pri nameščanju digitalnega potrdila. V nasprotnem primeru bodo na razpolago Simbiozini računalniki.

Digitalno potrdilo, sodobno alternativo klasičnim osebnim identifikatorjem, je mogoče pridobiti BREZPLAČNO NA UPRAVNIH ENOTAH, katerih seznam in uradne ure najdete TUKAJ. Obrazec za zahtevek lahko najdete tudi na SPLETNI STRANI. Več informacij o postopkuTUKAJ.

Nov portal eUprava vam prinaša veliko izboljšav – poenostavljen in pregleden portal, prilagojenost ljudem s posebnimi potrebami, mobilnim uporabnikom  ter narodnim manjšinam, boljši in slovenskemu jeziku prilagojen iskalnik, ter druge uporabne vsebine.

Simbioza pa je tu za vas, da vam olajša začetne korake na poti k spletnem poslovanju in pomaga pri koriščenju vseh njenih prednosti.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na

e-mail: [email protected]

tel.št.: 040 336 311

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...

Oddajte svoj komentar