Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > Priznanje MEGA NAVDIH 2022 je naše!

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza je za projekt ‘Simbioza skupnost‘ prejel priznanje MEGA navdih 2022.

V Simbiozi pletemo vezi medgeneracijskega sodelovanja in aktivno gradimo moste v našem delovnem okolju. Priznanje, ki smo ga prejeli s strani strokovne komisije projekta Sodelovalnica v okviru natečaja s področja medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu sobivanja generacij z geslom ‘Vsi zmagujemo, ko sodelujemo’, bo le še dodatno okrepilo naša prizadevanja. Je pomemben mejnik, dokaz in hkrati zaveza, da bomo vsak dan energiji mladosti dodajali izkušnje modrosti in obratno.

Ob tem pa je direktorica Simbioze, Ana Pleško povedala:

Že vse od svoje ustanovitve razvijamo in nadgrajujemo svojevrsten model medgeneracijskega sodelovanja in predajanja znanja. Prizadevamo za vključujočo družbo, družbo enakih možnosti za vse, pri čemer verjamemo, da je prav medgeneracijsko sodelovanje najpomembnejša oblika in ključ prihodnosti. Naše aktivnosti temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju in prenosu znanja, druženju vseh generacij ter spodbujanju vseživljenjskega učenja na vsakodnevni ravni v vsakodnevnih aktivnostih.

Veseli smo, da se naš uspešen prispevek k večji ozaveščenosti vseh generacij o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja kaže tudi navzven. Vse življenje se učimo!

Natečaj za priznanje MEGA je bil letošnjo jesen izveden tretjič zapored v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija prek ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se s koncem leta 2022 izteka. Od leta 2020 je delodajalce spodbujal k naslavljanju medgeneracijskih stereotipov ter grajenju kulture medgeneracijskega sodelovanja in učenja v delovnem okolju. Projekt in natečaj, ki je namenjen medgeneracijsko aktivnim delodajalcem, podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.

Sorodne objave

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...

V SEPTEMBRU ZAČENJAMO NOVO SEZONO TRETJA KARIERA 2023/2024

Poletje se počasi poslavlja, pri Simbiozi pa že pridno kujemo načrte za novo sezono. Z veseljem vam sporočamo, da je...

Postani Simbioza prostovoljec

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Potem je...