Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

S povezovanjem zdravstvenih podatkov do informacij za kakovostnejše življenje

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > S povezovanjem zdravstvenih podatkov do informacij za kakovostnejše življenje

V sredo, 13. decembra 2022, je potekal drugi spletni pogovor v nizu dogodkov o ozaveščanju pomena in deljenja zdravstvenih podatkov z naslovom ‘Ali veste, da lahko zdravstveni podatki preprečijo, da zbolimo‘, ki ga je pripravil STAklub s partnerji projekta Na krilih podatkov. V pogovoru so sodelovali vodja sektorja za podatkovno ekonomijo v službi vlade za digitalno preobrazbo Aleš Veršič, specialist medicine dela, prometa in športa Matej Kokalj Kokot in predstojnica Zdravstveno podatkovnega centra NIJZ Metka Zaletel.

S povezovanjem zdravstvenih podatkov se lahko izognemo določenim boleznim, jih pozdravimo hitreje in bolj ciljno, predvsem pa je pomembno, da jih lahko preprečimo, so poudarili sogovorniki na pogovoru STAkluba. Opozorili so, da smo na prelomnici v zdravstvu pri digitalizaciji, a da imamo ogromno podatkov, ki pa med seboj niso usklajeni.

S klikom na to povezavo si lahko ogledate in poslušate tako prvi kot tudi drugi spletni pogovor.

V okviru prvega dogodka o pomenu in deljenju zdravstvenih podatkov z naslovom Ali veste, kje so vaši zdravstveni izvidi? smo slišali, kako bi elektronsko zbrani strukturirani zdravstveni podatki zdravniku olajšali spremljanje bolnikov, bolniku pa izboljšali življenje z boleznijo.

Partnerji projekta Na krilih podatkov so poleg Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza še Roche Slovenija, DIH HealthDay.si, ISR – Inštitut za strateške rešitve, Spominčica Alzheimer Slovenija in SRC Rešitve za zdravstvo.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...