Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > ODRASLI > SOCIALNA OMREŽJA KOT ORODJE DNEVNE KOMUNIKACIJE

V poplavi socialnih omrežij in mnogih informacij; ki krožijo po le – teh; že težko dohajamo, kaj vse se v svetu dogaja in s kom, za koga ter na kakšen način. Kljub temu pa je znanje o uporabi socialnih omrežij mogoče strateško uporabiti, predvsem za promocijo storitev ali izdelkov, ki jih ponujamo ter za ohranjanje stika in komunikacijo s svojimi strankami. Preberite si najbolj uporabne nasvete za uporabo Facebook-a, G+ in Youtube kanala. S temi vsebinami se boste srečali tudi v Simbiozini Digitalni Akademiji, kjer se zavedamo, kako pomembno za našo prepoznavnost je aktivnost na socialnih omrežjih.

Facebook za komuniciranje s strankami

Kdo še ni slišal za Facebook? Vsestransko in najbolj uporabljano socialno omrežje v zadnjem desetletju. Prednost Facebooka je, da potrošniki delijo vaša sporočila s svojimi prijatelji in komunicirajo in delijo dober glas za/o vas. Na Facebooku je ta praksa super sledljiva, saj lahko vidite kdo deli, “všečka” in komentira vaše objave. S tem povečujete doseg sporočil. Na delavnici Socialna omrežja vam bomo v Digitalni Akademiji med drugim zaupali, zakaj je Facebook oglaševanje uporabno v poslovne namene, na kakšen način vašo stran narediti atraktivno in kar najbolje izkoristiti za namene poslovanja in promocije.

G+ za informiranje in organizacijo podatkov

Organizacije in podjetja lahko preko socialnih omrežjih dnevno informirajo svoje stranke in/ali svoje zaposlene. To predstavlja veliko prednost pred drugimi mediji, ki se jih distribuira v večjih intervalih. Največja prednost Google Plusa je ta, da je v lasti in operativi Googla in vse kar objavite je indeksirano s strani Googla. Na ta način je vaša vsebina, ki jo objavite, uvrščena v rezultatih iskanja, tudi če vaša spletna stran ni. To je pomembno predvsem zato, ker imajo objave rezultatov iskanja, ki so na prvi strani Googla, dokazano največ klikov.

Youtube za video vsebine

Najbolj gledan kanal za izmenjavo videoposnetkov, kjer jih uporabniki lahko pregledujejo, ocenjujejo in komentirajo. Največkrat so videoposnetki super vsebina za objavljanje na Facebooku, saj je dokazano, da imajo največji doseg in so tako najbolj uspešno orodje za promocijo. Youtube je pomemben kanal tudi zaradi tega, ker spada pod Google in zaradi tega so zadetki visoko rangirani v iskalniku. Na delavnici Socialna omrežja vam bomo razkrili na kakšen način lahko s pomočjo Youtube kanala dosežete večji doseg.

Razmišljate o vključevanju na socialna omrežja in se sprašujete, kako to najbolje izkoristiti? V Digitalni Akademiji vam je Simbioza 25.3. (med 9:00 in 18:00) pripravila delavnico, kjer se bomo posvetili vprašanju kako (pre)živeti in uspeti na socialnih omrežjih. Več informacij in prijave TUKAJ.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar