Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Srečanje s partnerji pri projektu SparkDigiGirls v Litvi

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Srečanje s partnerji pri projektu SparkDigiGirls v Litvi

Konec avgusta smo obiskali Litvo, kjer so vodilni partnerji (angl. Rural Internet Access Points Association of Lithuania) gostili srečanje vseh partnerjev pri projektu SparkDigiGirls. 

Predstavniki partnerskih organizacij iz Grčije, Litve, Portugalske in Slovenije smo se zbrali na dvodnevnem dogodku v Vilni. Srečanje je bilo osredotočeno na razvoj novega programa učenja na daljavo, ki je namenjene spodbujanju zanimanja deklet za tehnologijo.

 

Na srečanju smo s strokovnjaki delili svoje znanje in ideje o sodobni tehnologiji, digitalnih orodjih ter izmenjali mnenja o temah in scenarijih, ki bi razbili stereotipe o dekletih na področju tehnologije, kako bi povečali zanimanje za IT in njegovo uporabo v vsakdanjem in poklicnem življenju.

 

 

 

Glavni cilj projekta SparkDigiGirls je povečanje zanimanja deklet, starih od 13 do 18, za informacijsko tehnologijo kot je umetna inteligenca, virtualna in obogatena resničnost, internet stvari, robotika ipd. ter spremeniti stereotipna prepričanja o ženskem spolu in tehnologiji, hkrati pa deklice navdušiti, da bi se odločile za študij IT in STEM.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Sorodne objave

Poklici prihodnosti: več kot 80 deklet podalo svoje ideje

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Tretja kariera – mesec december!

Ko se dnevi skrajšajo in noči napolnijo s pričakovanjem prazničnega časa, ekipa Simbioze vabi vse, ki želijo tudi v tem...

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.