Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Girls Do Code > Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe

Danes, 17. maja 2021, je svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe. Letos je osrednja tema IKT za doseganje ciljev trajnostnega razvoja z namenom iskanja odgovora na vprašanje, kako bomo s pomočjo tehnološkega napredka premostili nastajajoči digitalni razkorak in hkrati to storili na trajnosten način.

Tako kot mnoge druge organizacije smo tudi v Simbiozi prepoznali, da je pandemija covid-19 povzročila vse večji digitalni razkorak, ki lahko brez ustreznih ukrepov vodi v vse večjo krizo. Vsako leto se na svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe tako spomnimo na možnosti, ki jih prinaša uporaba interneta in drugih informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Bistvo informacij, ki nam jih omogoča tehnologija je pravična dostopnost le-teh vsem ljudem, tudi tistim, ki živijo izven urbanih območij.

V zadnjem letu so se izzivi pomanjkanja digitalne vključenosti, digitalnih kompetenc in digitalne pismenosti le še bolj poglobili in pokazali pomanjkljivosti, na katere tudi v Simbiozi opozarjamo že vrsto let. Če želimo zagotoviti sodobno digitalno družbo, to vključuje vsakega prebivalca Slovenije. Tukaj je pomembno, da ne zanemarimo starejšega prebivalstva, ki so v tem času še posebej ranljiva skupina, ki težko sledi hitremu razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.  

Digitalne veščine so tako postale neizogibno znanje za slehernega človeka v današnji družbi. V Simbiozi že deset let uspešno izvajamo projekte, ki imajo osrednjo vlogo pri razvoju digitalnih veščin in kompetenc za vse generacije.

Nova tehnologija nam spreminja življenja, zato so potrebne prilagoditve in razumevanje, kako vpliva to na vsakodnevno življenje ljudi ter družbeni razvoj.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da si ogledate program delavnic, ki jih organiziramo v Simbiozi in si z udeležbo zagotovite znanje, ki je nujno potrebno za življenje v digitalni družbi. Več o delavnicah si oglejte tukaj. 

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

Facebook: @Simbioza.eu

Instagram: @simbioza_med_generacijami

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.