Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

TEDEN DIGITALNIH VEŠČIN 2018 JE TUKAJ – PRIDRUŽITE SE EVROPSKI KAMPANJI IN POIŠČITE PRILOŽNOST ZASE!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > TEDEN DIGITALNIH VEŠČIN 2018 JE TUKAJ – PRIDRUŽITE SE EVROPSKI KAMPANJI IN POIŠČITE PRILOŽNOST ZASE!

Ljubljana, 19.3.2018. Teden digitalnih veščin je vsakoletna evropska kampanja, ki poziva ljudi, da se vključijo in spoznavajo internet in nove tehnologije ter osvajajo nove digitalne veščine za boljši osebni in karierni razvoj. Spletna prisotnost nam odpira nove priložnosti in možnosti, zato je kampanja namenjena ozaveščanju širše javnosti o pomenu informacijske pismenosti, ki jo koristimo v vsakdanjem življenju kakor tudi profesionalnih okoljih. Glavni nosilec kampanje je mreža ALL DIGITAL s sedežem v Bruslju, ki skupaj z nacionalnimi partnerji izvaja kampanjo vse od 2010. V Sloveniji vodi Teden digitalnih veščin Simbioza Genesis, socialno podjetje, skupaj z nacionalno mrežo FabLab in podporo Digitalne koalicije. Vseevropsko kampanjo podpira tudi minister RS za javno upravo Boris Koprivnikar.

Teden od 19.-25. marca poln izobraževalnih aktivnosti po celi Evropi

V letu 2018 se Teden digitalnih veščin odvija od danes, 19. marca, pa vse do nedelje, 25. marca, na različnih lokacijah: izobraževalni centri, šole, knjižnice, nevladne organizacije, javne uprave in druga izobraževalna središča po celi Evropi. Kampanja je namenjena vsem, ki želijo preveriti, osvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine in medijsko pismenost, tako prek izobraževanj kakor prek brezplačnih spletnih orodij, kjer lahko preverite svoja e-znanja, ali ugotovite, kje so vaše strokovne prednosti.

V Sloveniji kampanjo izvaja Simbioza Genesis, socialno podjetje, v partnerskem sodelovanju z nacionalno mrežo FabLab in podporo Digitalne koalicije. Tekom tedna in meseca bodo potekala različna izobraževanja za vse generacije po celi Sloveniji (»Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center«, Simbioza BTC City Lab, Simbioza Digitalna Akademija, Simbioza Šola – različne lokacije, in še druge lokacije FabLab mreže); vse dogodke lahko preverite tukaj.

V Sloveniji je slaba tretjina starejših med 65. in 74. letom, ki uporablja računalnik, ter zgolj 27% teh, ki uporabljajo internet. Simbioza si že od leta 2011 naprej prizadeva za vključujočo digitalno družbo prek brezplačnih izobraževalnih delavnic digitalnih veščin za vse generacije in je v svoje programe računalniških delavnic vključila že več kot 30 tisoč ljudi v Sloveniji. Digitalna in medijska pismenost je postala osnovna digitalna pismenost tudi za mlade, saj lahko le tako spoznavamo in koristimo nove tehnologije, procese in veščine, ki dvigujejo kvaliteto življenja in dela.

Digitalne veščine so ene izmed 8. ključnih kompetenc po priporočilu Evropskega parlamenta, kar se odraža na učinkovitem koriščenju digitalnih tehnologij za informiranje, komunikacijo in reševanje osnovnih izzivov pri delu in vsakodnevnem življenju. Prav tako trg dela zahteva kompetence, vezane na digitalno pismenost, zato so digitalne veščine postale nepogrešljive v vseživljenjskem učenju in osnovni funkcionalni pismenosti.

Klikni – osvoji – spoznaj – pridruži se! Kako?

– Kot udeleženec: preverite, kaj se dogaja na http://alldigitalweek.eu in izrazite svojo podporo kampanji.

– Kot organizator dogodka: vpišite svoj dogodek na mrežo in sodelujte z nami.

– Kot podpornik: delite naše novice prek www ali prek Facebook objav.

– Pobrskaj po zanimivih člankih in prispevkih tudi prek portala Unite-IT: http://www.unite-it.eu/

Sorodne objave

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva.  Dejanje prostovoljstva in solidarnost, ki jo prostovoljci in prostovoljke izkazujejo s svojim delom,...

Z Green Digital Skills certifikatom do zelene in digitalne kariere

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO z veseljem napoveduje začetek izvajanja certificiranega programa Green Digital Skills, brezplačnega spletnega tečaja, ki...

Simbiozin medgeneracijski dan: inovativno središče na peto obletnico s prenovljenimi prostori (PR sporočilo)

Danes, 30. novembra 2022, so pod sloganom Simbiozin medgeneracijski dan v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana zaživeli prenovljeni...

PROGRAM TRETJA KARIERA DECEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

NOVEMBER se zaključuje in počasi vstopamo v praznični DECEMBER. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki jih bomo...

Oddajte svoj komentar