Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN – 3. TEDEN

Tema tretjega tedna ALL DIGITAL WEEKS 2022 je Okvir digitalnih kompetenc (DigComp) in uvedba potrdila digitalnih spretnosti (EDSC).

DigComp je evropski okvir, ki opisuje kaj pomeni biti digitalno kompetenten in nudi orodje za izboljšanje tovrstnih spretnosti. Je sistem, ki ga je ustvarila Evropska komisija, njegov namen je pomagati pri razvoju in razumevanju digitalnih kompetenc v Evropi. Uporablja se lahko v različnih sektorjih, disciplinah in sistemih.

Pogosto se zgodi, da se digitalne spretnosti in znanja v Evropi izgubijo s prevodom zaradi številnih različnih usposabljanj in programov potrjevanja  znanj in spretnosti, ki jih pripravljajo številne organizacije in vlade. Evropska komisija si zato prizadeva za vzpostavitev evropskega potrdila o digitalnih znanjih in spretnostih, ki bi delodajalcem, izvajalcem usposabljanj in drugim omogočilo hitro in enostavno priznavanje digitalnih spretnosti in znanj. Omenjeno potrdilo bo temeljilo na evropskem okviru digitalnih kompetenc, ki se nenehno posodablja, tako da lahko državljani sledijo pridobljenim znanjem in spretnostim v hitro razvijajočem se digitalnem svetu.

Lepo vabljeni, da si na spletni strani ALL DIGITAL ogledate aktivnosti povezane s kampanjo in se naučite novih digitalnih veščin, saj veste VSE ŽIVLJENJE SE UČIMO.

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.