Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN – 5. TEDEN

Začenja se 5. teden kampanje ALL DIGITAL WEEKS 2022, ki je posvečen tematiki izboljšanja STEM veščin za družbo ter spodbujanje sodelovanja deklet in žensk na STEM področjih.

STEM je širok izraz, ki zajema področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. Na teh področjih še vedno ni prisotne uravnotežene zastopanosti spolov, zato je potrebno sprejeti dodatne ukrepe in izvesti spremembe stanja in kulture. Med zadnjim tednom kampanje se bodo izvajali dogodki in delavnice o tem, kako izboljšati STEM veščine za boljšo družbo in življenje. Poleg tega je namen dogodkov tudi vključiti več deklet in žensk v študije in nosilke STEM znanj in spremeniti »tradicionalno« miselnost, da so te sektorji namenjeni zgolj moškim. Razlike med spoloma so še posebej velike pri nekaterih najhitreje rastočih in najbolje plačanih poklicih prihodnosti, kot sta računalništvo in inženiring. Potrebno je  zagotavljanje enakih možnosti  ženskam za nadaljevanje in napredovanje svojih karier, pomagati zmanjšati razlike v plačah med spoloma, krepiti ekonomsko varnost žensk, zagotavljati raznoliko in nadarjeno delovno silo ter preprečevati pristranskosti na področjih ter izdelkih in storitvah, ki jih proizvajajo.

Uvodni dogodek zadnjega tedna, ki bo potekal v ponedeljek, 11. 04. 2022 ob 14. uri (CET) bo osredotočen na ključno temo: Enakost spolov v poklicnih okoljih.

V sklopu kampanje ALL  DIGITAL WEEKS 2022 so bili obravnavani različne vidiki in ključne teme, ki podpirajo izvajanje posebnih ukrepov Akcijskega načrta za digitalno izobraževanje (DEAP) 2021-27 Evropske komisije, z glavnimi cilji krepitve digitalnih veščin in kompetenc za digitalno preobrazbo in spodbujanje Evropskega leta mladih.

Vabljeni, da se pridružite aktivnostim in delavnicam, ki potekajo v sklopu akcije. Več na Evropskem zemljevidu: https://www.alldigitalweek.eu/.

Predavanja preteklih tednov si lahko ogledate na All Digital Youtube računu: https://www.youtube.com/channel/UCEwHy_Z-wmeDmdcGD8jDwjQ.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...