Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Udeleženke programa Work in Tech na obisku v podjetju GEN-I

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Udeleženke programa Work in Tech na obisku v podjetju GEN-I

V sredo, 12. aprila 2023, smo v sklopu programa Work in Tech organizirali obisk podjetja GEN-I, ki velja za eno najhitreje rastočih in najbolj inovativnih družb na evropskem energetskem trgu, hkrati so pa tudi prvi slovenski dobavitelj izključno brezogljične elektrike.

Namen obiska je bil poglobljen vpogled v delovanje podjetja, predstavitev običajnega delovnega dne osebe, ki dela v IT panogi ter predstavitev njegove poklicne poti. Udeleženke obiska so imele odlično priložnost spoznati naravo dela in se motivirati za iskanje zaposlitve oziroma nadaljnjega izobraževanja v tej IT smeri.

O podjetju GEN-I

Podjetje je leta 2005 začelo dobavljati elektriko poslovnim odjemalcem, leta 2009 pa so svojo ponudbo razširili tudi na gospodinjstva. S fokusom na potrebah kupcev, inovativnostjo ter transparentno ponudbo so postali največji dobavitelj električne energije v Sloveniji. Njihova dobava sega vsem segmentom kupcev, od leta 2021 pa izključno iz brezogljičnih virov, hkrati pa so prilagodili svoje delovanje z dodajanjem zelenih energetskih storitev za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Podjetje prav tako trguje z različnimi vrstami energentov na 22 evropskih trgih, kar jim omogoča širitev svojih aktivnosti trgovanja na različna geografska tržišča. Prisotni so na vseh pomembnih energetskih borzah v Evropi in zunaj nje, ter se uvrščajo v sam vrh trgovcev v regiji po trgovalnih količinah in zaupanju. Svojo vlogo nosilca razvoja in inovativnih pristopov danes udejanjajo na področju zelene in digitalne preobrazbe celotnega energetskega sistema.

Več o podjetju GEN-I tukaj.

O programu Work in Tech

Program Work in Tech je namenjen ženskam, da razvijejo svoje digitalne spretnosti in sposobnosti in se usposobite za delo na področju informacijske podpore. Gre za spletni tečaj, sestavljen iz petih modulov, s katerim so udeleženke programa pridobile Google certifikat za strokovnjaka v IT podpori (Google IT Support Professional Certificate).

Moduli:

  • Osnove tehnične pomoči
  • Biti in bajti računalniškega omrežja
  • Operacijski sistemi in vi: Postanite obveščeni uporabnik
  • Sistemska administracija in storitve IT infrastrukture
  • IT Varnost: Obramba pred škodljivimi digitalnimi sistemi

Vsaka organizacija, ki uporablja računalnike, kot delovna orodja, potrebuje strokovnjake za IT podporo. Udeleženkam, ki so opravile tečaj, so zdaj na voljo delovna mesta kot so sistemski analitik, IT tehnik, strokovnjak za IT podporo, računalniški specialist ipd.

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...