Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

USTANOVLJEN GOSPODARSKI KONZORCIJ SODELUJEMO

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > USTANOVLJEN GOSPODARSKI KONZORCIJ SODELUJEMO

Na pobudo Zavoda Ypsilon in Mladih ekspertov slovenske kadrovske zveze je bil tudi formalno ustanovljen gospodarski konzorcij SODELUJEMO.

V sredo, 4. decembra 2013, je bil na pobudo Zavoda Ypsilon in Mladih ekspertov slovenske kadrovske zveze tudi formalno ustanovljen gospodarski konzorcij SODELUJEMO. Na dogodku, ki se je odvijal v območni enoti Zavarovalnice Triglav v Ljubljani, so podjetja Zavarovalnica Triglav, Mercator, Revoz, Steklarna Hrastnik in NLB s podpisom pisma o nameri za sodelovanje v konzorciju, pristopila h konzorciju podjetij, raziskovalcev in izvajalcev medgeneracijskih projektov. Vsi skupaj so si postavili cilj aktivno delovati za izboljšanje medgeneracijskega sodelovanja v podjetjih in družbi.

V uvodnem delu dogodka je potekala okrogla miza s predstavniki Zavarovalnice Triglav, Steklarne Hrastnik, Revoza in Mladih ekspertov Slovenske kadrovske zveze, na kateri je tekla debata o širini medgeneracijskega sodelovanja, zakaj je le-to še kako pomembno na delovnih mestih in kaj aktivnost v konzorciju podjetjem prinaša. Okroglo mizo so vizualno pospremili tudi študentje ljubljanske Ekonomske fakultete, pod mentorstvom dr. Roberta Kašeta, z videom o medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju, kot ga vidijo mladi.

Vse zbrane je v nadaljevanju s predstavitvijo mednarodnega projekta Career plan 50+ motivirala dr. Tatjana Dragovič, vodja projekta. Osrednje značilnosti projekta so razvoj komunikacije in okrepljeno sodelovanje med vodilnimi in zaposlenimi, medgeneracijski prenos kompetenc, ciljno usmerjena inovativna usposabljanja, podprta z e-učenjem in povezovanje izobraževalnih institucij z gospodarstvom. Na konzorcij gleda izjemno pozitivno: “Konzorcij SODELUJEMO je zanimiva stvar. Je predvsem bolj sistematičen prenos medgeneracijskega sodelovanja v podjetja. Moja izkušnja, iz tujine in Slovenije je, da medgeneracijsko sodelovanje lahko pripelje do premika, od absolutizma, češ, tako se pri nas dela in samo ta način obstaja, do proaktivnosti in zbiranja idej iz različnih generacijskih skupin.”

Ker pa je medgeneracijsko sodelovanje 10 % teorija in 90 % praksa, so na dogodku svoje primere dobre prakse spodbujanja sodelovanja med generacijami predstavili Steklarna Hrastnik, Microsoft, Vivo catering in projekta Mentorstvo ter Ustvarjam kjerkoli.
 
Ob koncu dogodka so predstavniki Zavarovalnice Triglav, Mercatorja, Revoza, Steklarne Hrastnik in NLB podpisali pisma o nameri sodelovanja pri novo nastalem gospodarskem konzorciju SODELUJEMO. S tem so se zavezali poslanstvu in viziji konzorcija, ki sta zapisana v dokumentu na tej povezavi.

Predstavnik pobudnikov konzorcija, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, Žiga Vavpotič, je o ustanovitvi povedal: “Podpis namere o sodelovanju glede medgeneracijskega sodelovanja v podjetjih danes, kaže na to, da se tudi gospodarstvo zaveda pomena te tematike. Več kot 35.000 zaposlenih, ki so vključeni v to iniciativo, je odlična popotnica za nadaljnje delo, kjer se združuje raziskovalno akademsko sfero, gospodarstvo in izvajalce. Verjamem, da bo Simbioza znala prenesti uspeh, ki ga ima pri medgeneracijskem sodelovanju v družbi širše tudi na področje gospodarstva in da bomo s tem pomagali ustvarjati dodano vrednost in konkurenčnost gospodarstva.”

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...

Oddajte svoj komentar