Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

V SIMBIOZI SODELUJEMO S FACEBOOKOM PRI IZDAJI SLOVENSKE RAZLIČICE DIGITALNE IZOBRAŽEVALNE PLATFORME »GET DIGITAL«

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > V SIMBIOZI SODELUJEMO S FACEBOOKOM PRI IZDAJI SLOVENSKE RAZLIČICE DIGITALNE IZOBRAŽEVALNE PLATFORME »GET DIGITAL«

Facebook je pri uvedbi projekta »Get Digital« izbral Simbiozo Genesis in Digital Inovation Hub Slovenija, kjer smo v skupnem sodelovanju izdali slovensko različico programa. Platforma predstavlja Facebookov namenski vir digitalnega izobraževanja za najstnike, njihove starše in učitelje. Vključuje ideje, ki bodo zanetile pogovor z najstniki o varni rabi interneta, učne ure, ki temeljijo na različnih raziskavah in vire, ki mladim ljudem pomagajo razviti potrebne veščine, da postanejo odgovorni in opolnomočeni digitalni državljani.

V Simbiozi bomo njihova gradiva, ki so jih pripravili s pomočjo vrhunskih univerz in strokovnjakov po svetu, uporabili pri izvedbi svojih delavnic. Umestili jih bomo v kurikulume, ki jih oblikujemo z lastno metodologijo in inovativnimi pristopi, ki so prilagojeni potrebam posameznikov.

Direktorica Simbioze Genesis, Katja Pleško, je ob tej priložnosti izpostavila: »Z veseljem podpiramo uvedbo projekta »Get Digital« v Sloveniji, saj smo tudi sami opazili, da je v času pandemije covid-19 potreba po tovrstnem znanju narasla bolj kot kadarkoli prej. Ob tem pa smo tudi ponosni, da so predstavniki Facebooka v Simbiozi prepoznali organizacijo, s katero si v Sloveniji želijo sodelovati. S skupnimi močmi bomo tako še naprej namenjali pozornost digitalnemu opismenjevanju ljudi.«

Platforma »Get Digital« temelji na zagotavljanju varnega digitalnega sveta, ki je danes neizogiben del življenja. Čeprav je platforma namenjena tako učencem, učiteljem ter njihovim staršem je njen osnovni namen informiranje in podajanje znanja. Pri Facebooku se močno zavedajo, kakšne posledice lahko prinaša nepravilna uporaba interneta, zato s platformo želijo krepiti dobro počutje med uporabo tehnologije, razvijati digitalne priložnosti, spodbujati skupnost, ki bo temeljila na ustvarjanju pozitivnih interakcij na spletu ter ustvarjati spodbudne spremembe z uporabo družbenih omrežij.

Vodja javne politike pri Facebooku Eva Ivančič pa pravi: »Zelo smo veseli, da lahko v sodelovanju s Simbiozo začnemo s programom »Get Digital« tudi v Sloveniji. Z namenom, da smo razvili te vire, ki so poučni in hkrati zabavni, smo sodelovali z nekaterimi najbolj kompetentnimi strokovnjaki in organizacijami po vsem svetu. Upam, da bo ta program resnično vplival na varnost in kakovost časa, ki ga mladi preživijo na spletu. Veselim pa se tudi, da ga bomo videli vključenega v aktivnosti Simbioze.«

V Simbiozi že več kot desetletje izvajamo trajnostne programe digitalnega opismenjevanja in urjenja IKT veščin v akcijah kot so Simbioza Skupnost, Simbioza Digitalna Akademija in druge. Ob tem pa premikamo meje z razvojem inovativnih digitalnih rešitev kot sta ČvekiFON in prva mobilna aplikacija za starejše MAGDA.

V skladu z našimi vrednotami, kot so medgeneracijsko sodelovanje, vseživljenjsko učenje in ustvarjanje inovacij za trajnostno prihodnost bomo še naprej premagovali vrzeli digitalizacije, ki so prisotne v Sloveniji. Povezovanje mlajših in starejših pa ostaja temeljni cilj, ki mu sledimo z vsakim zastavljenim projektom.

Več o digitalni izobraževalni platformi Facebook »Get digital« pa si lahko ogledate tukaj.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.