Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Z JZ CENE ŠTUPAR SKUPAJ ZA CENTER MEDGENERACIJSKEGA UČENJA LJUBLJANA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Z JZ CENE ŠTUPAR SKUPAJ ZA CENTER MEDGENERACIJSKEGA UČENJA LJUBLJANA

Simbioza in JZ Cene Štupar sta podpisala slovesen sporazum o partnerstvu, preko katerega bomo skupaj dosegali poslanstvo medgeneracijskega sodelovanja v ljubljanskem centru učenja.

Center medgeneracijskega učenja Ljubljana je projekt, ki bo spodbujal medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Njegovo delovanje bo temeljilo na skrbno pripravljenem programu aktivnosti, ki bo odražal potrebe različnih generacij.  Deloval bo združevalno in povezovalno ter kot spodbuda za aktivno in izkustveno učenje v vseh življenjskih obdobjih. Znanje, veščine in izkušnje se bodo prenašale med generacijami z aktivnim druženjem v okviru tematskih delavnic, ustvarjalnih uric in podobno.

Simbioza bo v sklopu projekta zagotavljala mentorje prostovoljce, udeležence na katere bodo prostovoljci  iz drugih mentorskih organizacij v mreži prenašali svoja znanja, hkrati pa bomo sodelovali pri pripravi in izvedbi programa Centra medgeneracijskega učenja  Ljubljana. Ponosni smo, da se na ta način medgeneracijsko sodelovanje še širše uveljavlja v družbi in vključuje več skupin ljudi, ki jim bo tako sprejemanje, kot tudi podajanje znanja koristilo v nadaljnjem življenju ali karieri.

Pri pripravi vsebin in vključevanju oseb v medgeneracijsko učenje bomo namenjali prav posebno pozornost tistim ciljnim skupinam, ki so običajno spregledane in zato najbolj ranljive. Žal, se nismo vsi rodili z enakimi možnostmi, zato je prav, da damo priložnost za učenje in osebnostno rast prav vsem.  Prepričan sem, da bodo prav ti brezplačni programi marsikomu predstavljali eno izmed redkih priložnosti za vključevanje v proces učenja, druženja in malo drugačnega preživljanja prostega časa,” pravi direktor JZ Cene Štupar mag. Bojan Hajdinjak.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar