Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Začenjajo se tedni digitalnih veščin: All Digital Weeks 2023

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Začenjajo se tedni digitalnih veščin: All Digital Weeks 2023

S ponosom naznanjamo, da smo tudi letos v Simbioza Genesis, socialno podjetje, nacionalni partner kampanje Tedni digitalnih veščin 2023 (All Digital Weeks 2023), ki bo potekala od 17. aprila do 7. maja 2023. Slogan letošnje panevropske kampanje je »Izboljšajte svoje digitalne veščine«.

Cilj kampanje All Digital Weeks 2023 je pokazati potrebe po krepitvi veščin in znanj uporabe digitalnih orodij, ki jih potrebujejo pri študiju, delovnih mestih in socialni vključenosti vsi evropski državljani. Kampanja je namenjena vsem, ki želijo preveriti, osvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine in medijsko pismenost, tako prek brezplačnih izobraževanj, kot tudi prek spletnih orodij. Slogan kampanje je poziv vsem k ukrepanju in aktivnemu sodelovanju za boljšo prihodnost: “Izboljšajte svoje digitalne veščine!”.

Digitalna pismenost je ključna

V današnjem svetu je primerna raven digitalnih znanj in spretnosti vse bolj pomembna, in sicer tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Digitalna znanja, ki nam omogočajo dostop do informacij, komunikacijo, olajšajo delo in vsakdanje življenje, potrebujemo vsi. V času pandemije se je še posebej izkazalo, kako pomembno je, da smo digitalno pismeni. Digitalna transformacija je tako prisotna bolj kot kadarkoli prej. Žal podatki o dejanski uporabi informacijsko komunikacijskih tehnologij oziroma znanju digitalnih veščin v Evropi in posledično tudi v Sloveniji niso najbolj spodbudni. Kar 42 odstotkov vseh Evropejk in Evropejcev namreč nima osnovnih digitalnih veščin.

Pridružite se nam pri kampanji All Digital Weeks 2023

Tudi v Sloveniji moramo na področju digitalne pismenosti še veliko narediti, zato je nujno sodelovanje vseh nas. V Simbioza Genesis, socialno podjetje, vas tudi letos kot nacionalni partner kampanje All Digital Weeks 2023 – Tedni digitalnih veščin 2023 – skupaj z evropskimi partnerji mreže All Digital pozivamo, da se nam pri kampanji pridružite in svoje aktivnosti za izboljšanje digitalne pismenosti delite na Evropskem zemljevidu dogodkov. Na ta način bomo skupaj prispevali k družbi, zapolnili vrzeli v digitalnih veščinah, povečali digitalno pismenost in spodbujali digitalno vključenost. Kampanja je namenjena vsem, ki želijo preveriti, osvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine in medijsko pismenost, tako prek brezplačnih izobraževanj, kakor tudi prek spletnih orodij.

Ne pozabite vaših dejavnosti deliti na družbenih omrežjih in dodati ključnikov #ADWeeks2022 in #AllDigitalWeeks.

Vljudno vabljeni, da se nam aktivno pridružite!

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.