Simbioza Partnerski Projekti

ČvekiFON – #OSTANIDOMA IN POKLIČI 080 38 07 – BREZPLAČNI KLEPETALNIK ZA STAREJŠE

Simbioza > Digitalne rešitve > ČvekiFON – #OSTANIDOMA IN POKLIČI 080 38 07 – BREZPLAČNI KLEPETALNIK ZA STAREJŠE
‹ Nazaj
Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

KAJ

ČvekiFON je skupni projekt Simbioze in Humanitarčka v sodelovanju z glavnim telekomunikacijskim partnerjem A1, ki ga je Ministrstvo za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti spoznalo kot projekt nacionalnega pomena ter ga v celoti podprlo. Gre za edinstveno telefonsko mrežo, namenjeno izključno starejšim.

ZAKAJ

COVID19 (v nadaljevanju koronavirus) je v Sloveniji sprožil pobudo za ČvekiFON, saj je na nacionalni ravni priporočeno izogibanje nepotrebnim stikom. Mladi dajemo tehnologijo, na kateri smo največ, da starim vrnemo to, kar je njim pomenilo največ – stik. ČvekiFON smo ustvarili z namenom dolgotrajnega spletanja socialne mreže, zmanjšanja osamljenosti ter povezovanja. Njegovo delovanje je predvideno kot dolgoročen projekt in ni vezano na čas trajanja pandemije.

KAKO

Z brezplačnim klicem na 080 38 07 se uporabnik registrira in izvede brezplačni klic. ČvekiFON ga poveže z naključnim starostnikom. In ravno ta naključnost je pravzaprav zabavna stvar, saj z njo poskušamo razširiti socialno mrežo starostnikov. Uporaba je brezplačna in varna. Tako klicatelj kot kličoči ne vidita osebnih telefonskih številk – le centralno številko ČvekiFONa. Seveda si slednjo lahko nato izmenjata, v kolikor najdeta skupni interes. ČvekiFON deluje med 8:00 uro zjutraj in 20:00 uro zvečer.

Vabimo torej vse starejše, da pokličejo na 080 38 07 in postanejo del družine ČvekiFON. #ostanidoma in pokliči.

PARTNERJI PROJEKTA

Pobudniki projekta

Glavni telekomunikacijski partner

OSTALI TELEKOMUNIKACIJSKI PARTNERJI