Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > 10 NAJBOLJŠIH TAKTIK ZA E-MAIL MARKETING

Kaj so izzivi za povečanje uporabnosti e-mail marketinga? Večina oglaševalcev se sooča z nizko vrednostjo odprtosti poslanih e-mailov. Zato vam predlagamo 10 nasvetov, ki vam bodo pomagali kako se da kar najboljše izkoristiti vašo oglaševalsko e-mail kampanjo!

  1. Ne kupujte e-naslovov! Oglaševalcem se ob začetku e-marketinga vedno mudi. Ustvarjanje svoje liste e-naslovov pa je dolgotrajen postopek. A vendar le ta vodi do uspeha, medtem ko so kupljeni e-maili zagotovilo za neuspeh. Dobrih rezultatov ne gre pričakovati po bližnjicah. Bodite potrpežljivi in poiščite načine, kako čim prej poiskati čim več e-naslovov, ki bodo samo vaši in nihče vam jih ne bo mogel vzeti. Poleg tega bodo to tudi naslovi potrošnikov, ki se zanimajo za vaše storitve!
  2. Uporabite prijavo v 2 korakih namesto v 1. Način prijave novih e-mail naslovov je lahko eden od razlogov, zakaj izgubljate potencialne naročnike na vaše e-oglase. Se bojite, da bi se potencialni naročnik ob dvojnem preverjanju premislil in ne bi nadaljeval poti? Brez skrbi! Kdor se je odločil, da se bo prijavil na vaše e-novice ali e-oglase, bo opravil tudi drugi korak in imeli boste potencialnega kupca. V primeru, da oseba vnese napačen e-mail, vi pa ne uporabljate prijave v 2 korakih, boste kupca izgubili za vedno. Prijava v 2 korakih vam omogoča, da vsak, ki je na vašem seznamu, tam tudi želi biti.
  3. Posvetite se nedostavljenim sporočilom. Velikokrat se zgodi, da sporočilo, ki ga pošljete, ni dostavljeno. Razlog za to je lahko blokiran e-naslov, ima oseba vklopljen avtomatski odgovor, ima zapolnjen prostor za sporočila ali kaj drugega. Če se na seznamu zavrnjenih sporočil večkrat pojavljajo isti e-naslovi, jih nujno izbrišite ali jim vsaj ne pošiljajte več e-mailov. Nedostavljena sporočila vplivajo na uspešnost kampanje.
  4. Vzpostavite konsistentno pošiljanje sporočil. E-mail marketing potrebuje strukturiran in načrtovan pristop. Velikokrat se oglaševalci zelo intenzivno posvetijo svoji kampanji in v enem tednu pošljejo kar 5 sporočil, potem pa 2 tedna nič. Zanimivo je, da se bodo naročniki v tem primeru odjavili ali ignorirali vaše novo sporočilo. Zato mora biti pošiljanje sporočil dosledno, da se prejemnik navadi na dobivanje vaših sporočil. 1-2 e-maila na teden je primeren načrt.
  5. Odstranite neaktivne naročnike. Ko ima vaš seznam naročnike, ki že dolgo ali celo nikoli niso odprli vaših sporočil, jih je bolje deaktivirati ali vsaj prenehati s pošiljanjem e-mailov. Ne padite v past razmišljanja, da je bolje imeti večje število naročnikov. Vaša statistika se bo podrla in izgubili boste motivacijo. Vaš seznam vedno ohranjajte polnega aktivnih naročnikov!  
  6. Izognite se pastem vsiljene pošte. Past vsiljene pošte je e-naslov ponudnikov, ki imajo posebne e-mail naslove, ki na prvi pogled izgledajo popolnoma normalni, vendar niso nikjer objavljeni in jih uporabljajo le za to, da jih umestijo na plačljive sezname e-poštnih naslovov, ki krožijo po mreži e-pošte. Vsako sporočilo, ki pride na takšen naslov, je znak, da pošiljatelj naslova ni pridobil legalno in obstaja velika možnost, da pošilja vsiljena sporočila. To znižuje kredibilnost pošiljatelja in ima zato vedno več možnosti, da njegova pošta pristane med vsiljeno pošto naročnikov. Temu se lahko dobro izognemo z dvojim preverjanjem e-naslovov in s svojim grajenjem e-mail baze. Ne dovolite, da odprtost vaše pošte pade za tudi do 20%!
  7. Vedno uporabite verodostojnega ponudnika pošiljanja e-pošte. Priporočljivo je, da se vedno uporablja znanega, verodostojnega ponudnika za e-mail obveščanje, saj so ti ponudniki aktivni pri preverjanju vsiljene pošte in imajo omogočen hitrejši in lažji varnostni prehod.  
  8. V vsebini e-mailov ne uporabljajte vsebine vsiljive pošte. To je še ena zelo pogosta napaka pošiljateljev e-pošte, saj veliko ljudi ne pozna besed, ki ne gredo skozi filtre vsiljene pošte. Veliko teh besed je čisto vsakdanjih in niso sumljive, vendar so jih zaznali kot besede, ki se pojavljajo v vsiljenih poštah, zato takšna sporočila ne bodo prišla skozi varnostne filtre. Besede v angleškem jeziku si lahko preberete TUKAJ.
  9. Ustvarite privlačen naslov. Veliko e-mail oglaševalcev ne posveča dovolj pozornosti naslovu svoje pošte. Naslov je tako pomemben kot oglaševalska fraza! Če naročnika ne bo pritegnil takoj, sporočila nikoli ne bo odprl.
  10. Testirajte tehnične sposobnosti vaše pošte. Za preverjanje tehničnih značilnosti e-pošte ponavadi nikoli ne ostane časa. Ali si ga pa ne vzamemo. Saj ne vemo, kako so pomembne. Obstajajo brezplačna orodja, ki vam pomagajo preveriti tehnične značilnosti in druge pomembne stvari, ki so ključne za uspešnost vaše kampanje. Pošljite svojo pošto skozi ta orodja in jo stestirajte! Ena možnost obstaja TUKAJ.

Za več koristinih informacij o tem, kako se lotiti enega najboljših načinov marketinga v 21. stoletju, obiščite našo delavnico, ki bo potekala 10. junija. Več informacij si poglejte na tej povezavi.

Vir: https://www.shoutmeloud.com/why-email-marketing-dominate.html

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...

Oddajte svoj komentar