Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

25-URNI BREZPLAČNI IZOBRAŽEVALNI PROGRAM ZA ŽENSKE: PODJETNIŠKE VEŠČINE ZA ŽENSKE V DIGITALNEM SVETU

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > 25-URNI BREZPLAČNI IZOBRAŽEVALNI PROGRAM ZA ŽENSKE: PODJETNIŠKE VEŠČINE ZA ŽENSKE V DIGITALNEM SVETU

Trenutne razmere na trgu dela in v gospodarstvu, ki so med drugim rezultirale v drastičnem povečanju brezposelnosti, nas vse bolj kot kadarkoli prej postavljajo pred težke odločitve o nadaljnjih ali novih korakih na naših kariernih poteh. Zagotovo pa so te odločitve še posebej težke za ženske. Število zaposlenih žensk je primerjavi z moškimi namreč še vedno veliko manjše. Zaposlene so v sektorjih z nižjimi plačami, srečujejo se z manj in počasnejšimi napredovanji, redko dosežejo najvišje vodstvene pozicije in so velikokrat plačane manj za enako opravljeno delo. Poleg tega se srečujejo tudi z več prekinitvami v karieri, skrajšanim delovnim časom, ker skrbijo za otroke ali pa za ostarele odrasle v družini. Kljub dejstvu, da se je brezposelnost v EU (pred izbruhom pandemije COVID-19), zmanjševala, so bile ženske tudi v tem obdobju daleč od popolne ekonomske neodvisnosti, posledice pandemije pa bodo ta razkorak zagotovo še dodatno poglobile.

  1. 1.    Vključitev v program Uresničimo ideje je zato prav v tem trenutku ODLIČNA PRILOŽNOST za krepitev, izpopolnjevanje ter razvoj digitalnih in podjetniških veščin, ki vam bodo zagotovo pomagale na poti k boljšim zaposlitvenim priložnostim.

25-urni brezplačni izobraževalni program, ki smo ga razvili v okviru evropskega projekta Erasmus+ Enterpreneurship for Women in Digital World skupaj s tremi evropskimi partnerji, združuje tri pomembna področja, in sicer DIGITALNE VEŠČINE, PODJETNIŠKO MIŠLJENJE in SPOSOBNOST VODENJA PROJEKTOV. Hkrati pa program, poleg usvajanj podjetniških znanj, pripomore tudi h krepitvi SAMOZAVESTI in OSEBNOSTNI RASTI, saj temelji na interaktivni, aktivni in angažirani participaciji udeleženk, ki program tako ne le soustvarjajo, ampak tudi na osnovi skupinske in individualne dinamike narekujejo njegov potek, kar program Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu:Uresničimo ideje! bistveno razlikuje od podobnih programov.

Visokokvalitetna izvedba programa je dosežena preko principov odprtega in aktivnega dela v majhnih skupinah (največ do 12 udeleženk), v katerih ključno vlogo odigra predavatelj, katerega naloga je, da poleg profesionalne in odgovorne izvedbe učnega kurikuluma, v skupini vzpostavi dinamičen odnos, ki temelji na medsebojnemu zaupanju vseh udeleženih v učnem procesu, ki je zasnovan na treh skrbno strukturiranih učnih modulih.

V prvem modulu se boste poleg medsebojnega spoznavanja seznanile s samim potekom učnega procesa, cilji in seveda ključnimi pojmi programa (kaj je projekt in projektno vodenje, značilnosti življenjskega cikla projekta, kako najti oziroma izbrati pravo idejo, kako nastaviti meje projekta, poslovni načrt itd.), pri čemer je pri razvoju kompetence podjetnosti v tem učnem modulu poseben poudarek dan na razvoj in krepitev kompetence kreativnosti ter sposobnosti prepoznavanja priložnosti in izbire podjetniške ideje. Na področju digitalne pismenosti se boste naučile predvsem, kako preko različnih IKT orodij najti, izbrati, upravljati in deliti podatke za svoje projekte.

Drugi modul je namenjen poglobljenemu načrtovanju projekta (analiza deležnikov, struktura razčlenitve dela, sredstva, proračun itd.). Hkrati pa se boste naučile tudi kako povečati učinkovitost projekta in lastnega dela s pomočjo uporabe različnih IKT orodij.

Tretji modul pa s perspektive podjetništva v ospredje postavlja predvsem komunikacijske veščine (načrtovanje, oblikovanje in izvedba komunikacijskega načrta, osnove avtorskih pravic in licence za prosto uporabo itd.), hkrati pa je namenjen povečanju sposobnosti za delo v ekipi in prevzemanju odgovornosti za naloge, kadar udeleženke delujejo v ekipi. Na digitalnem področju pa je poudarek dan na razvoj digitalne vsebine (prilagajanje in deljenje digitalnih vsebin) ter spoznavanju IKT orodij za še bolj učinkovito komunikacijo in sodelovanje s članicami ekipe.

Program Uresničimo ideje vam poleg potrdila, ki ga prejmete ob zaključku izobraževanja uporablja tudi inovativno in edinstveno tehniko za potrditev usvojenih veščin, in sicer t.i. DIGITALNO ZNAČKO ZA VSEŽIVLJENJSKO UČENJE.

Za pridobitev digitalne značke boste ob koncu vsakega modula morale opraviti spletni test, ki bo ovrednotil vaše podjetniške, digitalne in projektne veščine, pridobljene v posameznih fazah izobraževalnega procesa. Z odprto značko pa boste lahko  svoje dosežke delile na spletu, družbenih omrežjih, LinkedInu in svojih spletnih straneh, kar lahko tudi vodi do novih zaposlitvenih priložnosti in odpre nove karierne možnosti.

25-urni brezplačni izobraževalni program Uresničimo ideje – Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu, bo potekal v prostorih Simbioza BTC CITY Lab v Ljubljani, Letališka cesta 3, in sicer

v TOREK, 16. junija 2020 med 9.00 in 17.00 uro,

v PETEK, 19. junija 2020, med 9.00 in 16.15 uro,

v TOREK, 23. junija 2020, med 9.00 in 16.15 uro.

Prijavni obrazec najdete na povezavi  TUKAJ

S seboj prinesite računalnik. V primeru, da računalnik nimate, si računalnik lahko brezplačno izposodite pri nas.

Prijave sprejemamo do vključno PETKA,12. junija 2020. Število mest je omejeno!

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@simbioza.eu in na  telefonu 040 336 311.

ZATOREJ NE ODLAŠAJTE, STOPITE V STIK Z NAMI IN URESNIČITE VAŠE  IDEJE SKUPAJ Z NAMI!

VLJUDNO VABLJENE!

Delovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...