Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

6 prednostni Adobe InDesigna

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 6 prednostni Adobe InDesigna

V poplavi grafičnih programov je težko vedeti, kateri je najboljši in za kaj je kateri primeren. Adobe InDesign je namreč namenjen predvsem oblikovanju ter postavitvi tiskovin (kot so brošure) in publikacij, vendar omogoča še več. Da boste malo bolje razumeli ta program in njegove prednosti, smo mu namenili nekaj besed.

1. Ker lahko oblikujemo projekt, še preden je njegova vsebina končana. V InDesignu je namreč možno zapolnili spletne strani s tako imenovanim “slepim besedilom” (lorem ipisum).

2. Ker lahko urejate samopopravke, zaradi česar se besede vnašaje same. S tem prihranite čas in se izognite napakam.

3. Ker omogoča oštevilčenje.

4. Ker omogoča lektoriranje. Iskanje in spreminjanje dvojnih presledkov, napačnih ločil in drugih pravopisnih napak je dolgotrajno in dolgočasno opravilo. Na srečo obstaja v InDesignu funckija najdi/spremeni. Poleg tega, da vam ta funkcija prihrani čas, z njo zagotovo najdete tudi napake, ki bi jih sicer lahko spregledali.

5. Ker si lahko ogledate predogled izgledka in opazujete sprotni rezultat.  Tako lahko stalno spremljate napredek in dovolj zgodaj odreagirate na morebitne napake.

6. Ker vam omogoča, da pred tiskom v realnem času program pregleda vaš dokument za morebitne napake. Zelena pika označuje, da ste brez napak, rdeča pika pa označuje, da je nekje v vašem dokumentu napaka. To zelo preprosto odkrijete z dvojnim klikom na piko.

Za vse, ki si želite spoznati in osvojiti svet InDesigna ponujamo delavnico, v okviru katere boste zagotovo osvojili znanje, ki ga potrebujete za delo v programu. Več informacij in prijava www.e-simbioza.com.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.