Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

9 nasvetov e-mail marketinga

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 9 nasvetov e-mail marketinga

E-mail marketing je odličen način, kako doseči večje število strank brez velikega finančnega vložka. Je pa hkrati tudi velika odgovornost, saj večina ljudi ne želi deliti svojih poštnih naslovov. Razmišljate o e-mail marketingu? Z vami delimo nekaj nasvetov, ki vas bodo pripravili na uspešne kampanje.

1. Poskrbite, da imajo stranke možnost enostavne prijave. Objavite obrazec za prijavo na vaši domači strani, blogu, Facebook strani ali kjerkoli drugje, kjer so vaše stranke že aktivne. Morda zbirajte imena in rojstne dneve (za posebne priložnosti ali darila) ali povabite bralce, da se pridružijo skupinam, vendar ne pretiravajte z zahtevanimi polji.

2. Povejte naročnikom, kaj naj pričakujejo. Ne glede na to, kaj pošiljate (direktorjeva pisma, dnevne ponudbe, tedenske nasvete…), je pomembno, da obvestite svoje bralce, kaj in kako pogosto naj pošto pričakujejo. Na prijavnici naj bo čim več podatkov, da se lahko odločijo, ali se želijo vključiti na seznam.

Pošljite pozdravno sporočilo. Vedno je pametno spomniti ljudi, zakaj so na seznamu. Morda lahko novim naročnikom pošljete posebno ponudbo ali eksluzivno vsebino.

3. Oblikujte svoje kampanje na način, da ustrezajo vaši blagovni znamki. Če uporabljate predloge, jih prilagodite tako, da bodo vsebovale barve in logotip vašega podjetja. Če so vaša elektronska sporočila v skladu z ostalo vsebino vašega podjetja, se bodo bralci počutili bolj domače od samega začetka.

4. Vaša pošta naj bo hitro pregledna. Vaši naročniki so zaposleni ljudje z veliko elektronske pošte. Razbijte svojo vsebino v kratke odstavke, vključite podnaslove in slike, na vrhu novic pa obvestite naročnike, kaj naj pričakujejo.

5. Pošljajte vsebino, ki jo ljudje hočejo. Ustvarite lahko skupine in razdelitve, ki vam pomagajo pri tem, da so vaše vsebine pomembne ljudem, ki jih berejo. Segmentirate lahko po aktivnostih, e-poštnih odjemalcih in mnogih drugih dejavnikih. Pošiljanje ustreznih vsebin bo vaše bralce spodbudilo k branju in deljenju pošte s svojimi prijatelji.

6. Vodite koledar. Redno glasilo je zaveza. V primeru nekaj mesečnega premora bodo vaši naročniki na vas pozabili in bodo vašo pošto brisali ali še huje, jo označili za spam. Vzemite si čas za  načrtovanje, oblikovanje in redno pošiljanje novic.

7. Različni odjemalci elektronske pošte prikazujejo pošto različno. Pošljite sodelavcem testno elektronsko pošto ali uporabite program za testiranje. Testiranje razkriva oblikovalske napake, lahko pa tudi napove, ali bo kampanja uvrščena med spam.

8. Bodite pozorni na statistiko. Naučite se brati in razumeti poročila o poslanih kampanjah in na podlagi pridobljenih podatkov izboljšajte svoje oglaševanje.

9. Elektronsko pošto pošljite le, če imate kaj za povedati. Pošljite premišljena obvestila/glasila in se osredotočite na sporočilo vašega podjetja. Pri tem bodite prijazni, brez zadržkov pa lahko uporabite sproščen ton.

Eno najbolj priljubljenih orodij za e-mail marketing je Mailchimp. Orodje je brezplačno in dostopno vsem. Spoznajte ga z nami na delavnicah Spletno orodje za obveščanje in še ta mesec ustvarite svojo prvo e.mail kampanjo.

Sorodne objave

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...