Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > AKCIJA SIMBIOZA NOMINIRANA ZA PRESTIŽNO NAGRADO OZN!

Ministrstvo za zunanje zadeve je predlagalo akcijo Simbioza za prestižno nagrado Organizacije združeni narodov – UN Population Award 2014. To je še dodatna potrditev doprinosa solidarnosti in sodelovanja, ki ga je v preteklih letih Simbioza širila po celi Sloveniji.

Nagrado, ki podeljujejo že vse od leta 1981, vsako leto prejmejo projekti, ki se najbolj inovativno in učinkovito soočajo z enim največjih izzivov sodobnega sveta – demografsko dinamiko. Simbioza s svojim delovanjem na področjih spodbujanja vseživljenskega učenja z računalniškimi opismenjevanjem starejših, medgeneracijskega dialoga in socialne vključenosti starejših pomembno nedvomno prispeva k medsebojni povezanosti. V treh letih je namreč povezala celo Slovenijo, dober glas pa se je začel širiti tudi izven meja.

Projekt Simbioza z uresničevanjem medgeneracijskega sodelovanja in prenosa znanj v praksi po prepričanju Ministrstva za zunanje zadeve predstavlja izjemen primer dobre prakse, s pomočjo katerega Slovenija krepi svoj ugled v tujini.


V preteklosti je šla nagrada v roke Afriškega raziskovalnega centra, azijskih poslancev, zdravnikov iz Ugande in Egipta, politiku iz Barbadosa,… Želimo si, da bo tokrat ravno slovenska Simbioza tista, ki bo deležna mednarodnega priznanja in posledično širše prepoznavnosti.

Ne pozabimo – medgeneracijsko sodelovanje mora biti naša sedanjost in naša prihodnost!

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Oddajte svoj komentar