Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA POMAGA DRŽAVLJANOM IN DRŽAVI

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA POMAGA DRŽAVLJANOM IN DRŽAVI

V sodelovanju z GURS bo Simbioza starejšim ponudila možnost, da v času od 27. 1. 2014 pa vse do 31. 3. 2014 v »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru« na Dunajski 22 v Ljubljani na spletu preverijo in popravijo podatke o svojih nepremičninah.

Simbioza ponovno pomaga državljanom in državi v okviru javnega vpogleda v podatke o nepremičninah in spreminjanju podatkov o nepremičninah, ki so objavljene na spletnem mestu. V okviru »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskega centra« na Dunajski 22 v Ljubljani lahko med 9. in 17. uro pridejo tudi tisti lastniki nepremičnin, ki niso vešči uporabe računalnika in računalniških znanj, a bi si vseeno želeli vpogleda in morebitnega spreminjanja podatkov o svojih nepremičninah. Od druge polovice februarja bomo enkrat tedensko organizirali tudi brezplačne delavnice, kjer se bodo vsi lahko naučili vpogleda in spreminjanja podatkov v okviru GURS aplikacije. Vsem udeležencem bomo dali priložnost, da na spletu preverijo podatke novih vrednostih nepremičnin in te morebiti, ob ugotovitvi napake, tudi spremenijo. S tem želimo pokazati, da civilni družbi ni vseeno ter vsem omogočiti, da dobijo dostop do pomembnih informacij – tudi tisti, ki se računalniških veščin šele učijo.

Geodetska uprava bo obvestila s podatki o nepremičninah z informativnim izračunom davka na nepremičnine posredovala lastnikom nepremičnin in davčnim zavezancem do sredine februarja 2014. Podatke o nepremičninah, ki ne izkazujejo dejanskega stanja, lahko lastniki nepremičnin popravljajo že sedaj, in sicer s spletno aplikacijo – Spreminjanje podatkov registra nepremičnin ali preko vprašalnikov registra nepremičnin, elaborata geodetske storitve ali neposredno na območnih geodetskih upravah. Prav tako je preko spleta možen vpogled, obisk geodetskih uprav in pisarn pa je namenjen zgolj spreminjanju podatkov. Preko spleta lahko lastniki nepremičnin spremenijo vse podatke registra nepremičnin, razen podatkov o lastniku oziroma uporabniku nepremičnine in podatkov o legi, obliki in površini in dejanski rabi stavb in delov stavb.  Geodetska uprava RS pa ima na voljo tudi posebno brezplačno telefonsko številko 080 22 15.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar