Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > AKTIVNI BOMO TUDI V EVROPSKEM TEDNU KODIRANJA

Pričenja se evropski teden kodiranja, ki bo letos potekal med 5. in 20. oktobrom.

V okviru evropskega tedna kodiranja, ki bo letos potekal med 5. in 20. oktobrom, seveda tudi mi ne bomo sedeli križem rok. Nasprotno zavihali bomo rokave in v roke vzeli miške, tablične računalnike, računalnike in kodirali ter programirali z našimi najmlajšimi pa tudi tistimi malo starejšimi.

V veliko veselje  nam je, da bomo v času tedna kodiranja, izvedli kar dva dogodka, in sicer Šolo programiranja za učence in učenke: Lego Wedo 2.0: Prvi koraki v svet programiranja! Programiranje je veščina, ki je že v 21. stoletju cenjena in iskana. Že v bližnji prihodnosti bo pomanjkanje (osnovnega) znanja računalniškega jezika, predstavljalo takšen izziv kot ga danes predstavlja problem nepismenosti. Z izvedbo delavnice želimo vzpodbuditi pri otrocih njihovo ustvarjalnost ter jih preko enostavne lego robotike navdušiti za programiranje, hkrati pa že pri najmlajših spodbuja veščine za poklice prihodnosti – STEM poklice. Na promocijski delavnici, ki jo bomo izvedli v ponedeljek,  7. 10. 2019 na OŠ Stranje  se bodo učenci spoznali z osnovnimi pojmi robotike in programiranja. Več o dogodku tukaj!

Še posebej ponosni pa smo, da bomo skupaj z našimi partnerji Digital School prav v času evropskega tedna kodiranja implementirali tudi naš skupni pilotni projekt. Šola programiranja za dekleta: Pilotni projekt učenja osnov programiranja in logičnega razmišljanja za 112 učenk osnovnih šol. Pomanjkanje žensk v informacijskih tehnologijah je dobro dokumentiran in znan problem. V pilotnem projektu, ki se bo začel 7. oktobra 2019 in se z zaključnim hackatonom končal marca 2019, bomo 112 dekletom iz osmih različnih ljubljanskih šol, skupaj s partnerji omogočili brezplačno učenje programiranja v okolju code.org, ki bo potekalo v moderno opremljenih digitalnih učilnicah partnerja. Delavnico bodo vodili usposobljeni predavatelji (Microsoft Education Certificate). Hkrati pa bodo v okviru projekta izvedene tudi dodatne aktivnosti (delavnice 3D modeliranja in tiskanja, osnove elektrotehnike, VR delavnica, delavnica mobilnih aplikacij, oblikovanje oglasov v JS, obiski IT podjetij ipd.). Namen projekta je povečati število deklet, ki so prejela znanja programiranja ter posledično tudi dvigniti digitalne pismenosti med dekleti. Odpravimo stigmo, da je programiranje znanja samo za fante in pokažimo ter dokažimo, da »Girls Do Code«!  Več o dogodku   tukaj!

PROJEKT SE POTEGUJE TUDI ZA NAGRADO Meet and Code 2019 v kategoriji Girls do It! (Dekleta in IT!). 

Držite pesti!:)

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar